Wat waren de gele vlekken vannacht?

Terwijl ik met mijn buren aan het kletsen was zag ik vanavond opeens uit zuidoostelijke richten 4 gele vlekken (soort van piepkleine vlammetjes) die met zeer grote snelheid door de lucht zweefden. Ze gingen te snel voor commerciele vliegtuigen en alles wat daar onder zit. We hoorden geen geluid, alhoewel er ondertussen wel een dieseltrein langs reed. Een minuut later zagen we er nog twee waarvan er eentje langzaam naar beneden ging. Een minuut later weer twee waarvan er één opeens in zuidelijke richting ging waardoor het leek alsof hij als een baksteen uit de lucht viel. Ik weet zeker dat het geen hallucinatie oid. is, want mijn buren hebben het ook gezien.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik zeg wel vlekken, maar ze waren op zo'n grote afstand dat het felle, maar piepkleine vlekjes waren.
(In de locatie van Olst, noordelijk van Deventer, Overijssel)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wellicht Thaise geluksballonnen. Worden hier regelmatig bij feestelijkheden opgelaten. Zijn ballonnen met een vlam erin.

Lijken mij vallende sterren, ze komen vaker voor in augustus/september dan in de rest van het jaar. Als je het voor de eerste keer ziet is het een rare waarneming, maar toch ook wel mooi om te zien...

is het niet zo dat toevallig een laser show is geweest bij jouw in de buurt ? Dan wordt er met professionele lasers een laser show gegeven, als het ver bij jou in de buurt is geweest (Bijv 5 km van je huis vandaan ) Dan kan het zo zijn dat je het opeens voorbij zag vliegen :)

Leek het een beetje op deze vliegende objecten? Zo ja , dan zullen het zoals ook Anna hier al zei, Thaise vuurballonetjes zijn geweest. Ze zijn niet geheel ongevaarlijk overigens, maar beduidend minder 'vaag, zweverig of eng' dan een ufo :)

Het zouden de uitlaatvlammen van straaljagers in de verte kunnen zijn, misschien is er één of ander vliegoefening.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100