Naast een ster zie ik een flikkerend lichtje wat stilstaat. Wat kan dat zijn?

De ster staat op het westen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer het flikkerende stipje niet echt helder is het waarschijnlijk een zwakkere ster die flikkert door de lichtbreking.De meest heldere sterren en planeten flikkeren niet omdat hun lichtsterkte groot genoeg is. Wanneer het lichtje klaarblijkelijk stil staat en het is geen puntje dat ineens verdwijnt ....kan het geen satelliet of vliegtuig of ballon zijn want die zou je ostentatief zien bewegen.

Dat kan een vliegtuig zijn.

De ster aan de westelijke horizon is waarschijnlijk de planeet Venus geweest, die is vaker bij zonsondergang het eerst als heldere "ster" zichtbaar in westelijke richting. Een knipperend lichtje vlak daarbij is dan waarschijnlijk een vliegtuig geweest dat boven de Noordzee op weg was naar (of afkomstig uit) Engeland. Een vliegtuig dat recht naar je toe (of van je af) vliegt zal, als hij op grote afstand is, laag boven de horizon lijken te staan en bovendien nauwelijks van schijnbare plaats veranderen. De suggestie dat het een geostationaire satelliet zou zijn is geheel uit de lucht gegrepen: dergelijke satellieten staan boven de evenaar en dus niet in het westen. Bovendien verspillen deze satellieten geen energie met knipperlampen.

Dit is hoogstwaarschijnlijk geen ster maar een sataliet.

Vliegende dingen die uit zichzelf flikkeren zijn meestal heteluchtballon. Anders is het de atmosfeer van de Aarde die de flikkering veroorzaakt en kan het een ster, sateliet of planeet Venus zijn. Toegevoegd na 2 uur: Die flikkering zou ook nog eens dezelfde ster kunnen zijn. Met warmteverschillen kan de atmosfeer het licht zo buigen dat het net twee sterren lijken.

ik denk ufo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100