Zijn de kosmonauten van Erich von Däniken ooit aangetoond?

In "Waren de goden kosmonauten" geeft Erich von Däniken veel voorbeelden van hun bestaan. Bijvoorbeeld: hij stelt dat er grottekening is gevonden met daarop oermensen, zittend op een buffel, met een ruimtehelm op.
Zo zijn er nog veel meer 'bewijzen'. Een kolom, samengesteld uit een onbekend materiaal. Of 'de kaart van Pirreus'. Of 'op z'n kop liggende gebouwen'. En die waren dan ook nog 'ns gehakt uit een steensoort die op het eiland niet voorkwam.
Wat is hier allemaal aantoonbaar van waar?
Of is alles aantoonbare onzin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Von Däniken heeft na een aantal jaren toegegeven dat alles wat hij publiceerde uit de duim gezogen was. Von Däniken wordt daarom een morosoof genoemd. Zo goed uitgelegd dat in den beginne de wetenschappers zelfs zouden twijfelen. Niets van waar , dus....maar el goed verkocht.... Toegevoegd na 19 minuten: Zijn theorieën zijn een ratatou van allerlei mysteries die al eerder beken waren ,maar geen antwoord hebben. Hij heeft op een zeer 'wetenswaardige manier' verbanden gaan leggen tussen al die mysteries ; boeiend , dat wel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Morosofie
http://www.undeceivingourselves.com/I-char.htm

Echte bewijzen zijn er bij mijn weten niet. Persoonlijk vind ik veel van zijn argument wel heel ver gezocht; te ver om logisch geloofwaardig te zijn.

Ik heb er ook van gesmuld die heerlijke theorieen van von Danicken . Heel fantasierijk maar in mijn ogen niet bewijsbaar heb dit al jaren achter me gelaten heerlijk discussie materiaal maar werd er een beetje moe van en niets heeft me overtuigd weet nu niet eens meer wat er precies allemaal is maar het is niet blijven hangen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100