Wat voor invloed heeft een aardbeving op de aarde?

De vraag blijft algemeen staan.

Ik kom tot deze vraag omdat ik eens gehoord heb dat de aardbeving in Taiti, de aarde zodanig heeft beïnvloed dat de magnetische polen licht zijn verschoven. En dat de atoomklokken nu niet meer gelijk lopen.

Toegevoegd na 35 minuten:
Ik denk dat het verhaal meer te maken heeft met hoe wij tijd beschouwen a.d.v. de stand van de maan en de zon. Ons magnetisch veld heeft daar dus invloed op.
De atoomklok is alleen een constante waardoor we met berekening de tijd bepalen.

Maar verandering in magnetisch veld, is verandering in de stand van zon en maan (en de manier waarop de aarde draaid).

Mijn opvatting over de atoomklok onnauwkeurigheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

elke gebeurtenis met de aardbol heeft er invloed op. nagenoeg altijd is die zo klein, dat ie nog niet eens gemeten kan worden. soms is ie wat groter, maar dan nog altijd zo klein, dat het geen merkbaar verschil oplevert. overigens zullen alle invloeden bij elkaar opgeteld uiteindelijk wel tot een waarneembaar verschil leiden. de continenten drijven uit elkaar en worden uiteengescheurd. alleen duurt dat enkele miljoenen jaren en zullen wij dat niet meer meemaken. dat de magnetische polen verschoven zijn kan best mogelijk zijn. daar weet ik niets van en kan ik ook niets over zeggen. , maar dat de atoomklokken niet meer gelijk lopen kan ik me niet voorstellen. dat wordt gestuurd door de trillingsfrequentie van bepaalde atomen en dat heeft niets met aardbevingen te maken.

Een aardbeving is een volkomen natuurlijk proces waardoor de aarde de spanning die zich opbouwt in de aardkorst, bij botsen of schuiven van platen, kwijt raakt. Dat gaat soms heel geleidelijk (en dan merk je er niks van), soms met horten en stoten (en dan heb je een aardbeving). Voor de aarde als geheel maakt het niks uit, en met het verschuiven van de magnetische polen heeft het voor zover ik weet, niks te maken. Voor de mensheid is het verrekte lastig! Het verschuiven van de polen (en soms het helemaal omkeren van het aardmagnetisch veld) is in de geologische geschiedenis al vaak voorgekomen. Wat dat betekent voor het leven op aarde is niet helemaal duidelijk; de theorieen lopen uiteen van 'heel weinig' tot 'bijna catastrofaal'.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Omkering_van_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100