Worden oceanen zwaarder vanwege smeltend ijs ?

Vanwege smeltend ijs komt er steeds meer water in de oceanen.
Betekent dat dat de oceanen steeds zwaarder worden, en de druk op oceaanbodems toeneemt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet van ijs in (op) de de oceaan ligt te smelten. Van smelten ijs op land ook niet per se, want er smelt al miljarden jaren ijs. Zwaarder worden (ongebruikelijke term) is toename van gewicht. En dat gebeurt alleen als er mee bij komt dan eraf gaat. Bijna hetzelfde antwoord als bij " wordt de zeespiegel hoger van smeltend ijs. "

De oceaan wordt NIET zwaarder van smeltend ijs. Alhoewel water en ijs een andere dichtheid hebben, hebben ze dezelfde massa. Een ijsblok van 1 kg is alleen wat groter in volume (door het verschil in dichtheid). Al het ijs zit eigenlijk al in het water, waardoor de massa niet toeneemt. Geen idee of dit helemaal klopt though.

Wanneer ijs in water veranderd, dan wijzigt het gewicht niet. DRIJVEND zee-ijs dat smelt zal dus geen extra gewicht toevoegen. IJs wat van origine tot op de bodem, of zelfs op land lag, dat is een ander verhaal. Dat zal naar de zee stromen en daar voor extra water zorgen. Extra water = stijging van de zeespiegel = meer druk op de oceaanbodem. Het antwoordt is dus tweeledig: - Smeltend zee-ijs resulteert niet in extra druk op de oceaanbodem. - Smeltend ijs wat van origine op het land, of tot op de bodem rustte wél.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100