Ik moet voor een schoolopdracht een krantenartikel vinden dat binnen de sociaal-geografische context. Wat wordt hiermee bedoeld?

Hierna moet ik mijn keuze beargumenteren.

Toegevoegd na 3 minuten:
'....binnen de sociaal-geografische context PAST.' ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Sociale geografie is de wetenschap van de sociale processen en patronen waarmee mensen het aardoppervlak inrichten en hebben geordend. Hoe en waarom mensen gebieden (zowel land als water) op die manier gebruiken. Jij moet dus een krantenartikel opzoeken dat gaat over het ingrijpen door mensen op een proces in de natuur met het oog op een bepaald doel. Bijvoorbeeld het bouwen van een stuwdam of eco-aquaduct, of het bepalen waar een nieuw sportveld komt.

De geografie splitst zich typisch op in een fysische en een sociaal-economische kant. Alles wat te maken heeft met bevolking en economie komt in aanmerking voor je opdracht, dus dat zal niet het probleem vormen. Daar wordt zat over geschreven. De moeilijkheid zal zijn om een echt geografisch artikel te vinden. Die zijn schaars. In de geografie staat de vraag "waarom daar" centraal. Je moet dus een artikel vinden dat een antwoord geeft op een "waarom-daar-vraag." Dat is je ruimtelijke component. Een aantal fictieve voorbeelden - Een artikel dat uitlegt waarom er altijd files staan op de ene autoweg, maar niet op de andere. - Een artikel dat uitlegt waarom een ecoduct op plaats A gebouwd moet worden en niet op plaats C of D. - Een artikel dat uitlegt waarom militaire hulp moeilijk op gang komt voor Syrie terwijl dat veel vlotter ging voor bijvoorbeeld Irak. - Een artikel dat uitlegt waarom steden typisch een armoedeproblematiek hebben en dorpen niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100