Is het zo dat als je op de koudste plek van de aarde een emmer water in de lucht gooit, het neerkomt als ijs?

Iemand vertelde me dit een keer. Ik wil graag weten of het waar is :P

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee op de koudste plek krijg je het water niet uit de emmer bij het omhoog gooien... Want dan is dat al ijs... Maar op de polen is dat niet zo... Water heeft een tijd nodig om te bevriezen... en het moet ook de warmte af kunnen staan, bij -50° celcius kan dat niet zo snel zoals je zegt... Toegevoegd na 3 minuten: In Leiden Nederland is de koudste plek op aarde en wellicht in het universum, een miljoenste graad boven het absolute nulpunt...

Nee, als dat water op kamertemperatuur is, dan lukt dat zelfs op het koudste plekje niet in die korte tijd.

Nee dat is niet waar!

Nee dat is niet mogelijk, de tijd tussen, het water in de lucht gooien en bevriezen is veel te kort.

De soortelijke warmte van water is zo hoog dat de koude lucht het water niet voldoende kan afkoelen in zo korte tijd. Als je het zou vernevelen en over een groter gebied zou verspreiden, zou het wel kunnen.

Nee,dan is het water al in de emmer bevroren!

Ik ga ervan uit dat je de koudste plek op aarde buiten bedoelt en niet in laboratoria... Wanneer je water uit een emmer gooit, zal het zich verspreiden in druppels, een vliesvorm, een straal, etc... Het contactoppervlak met de koude lucht zal groter worden en daardoor zal het water sneller kunnen afkoelen dan gewoon in de emmer. Alleen heeft lucht de eigenschap dat het isoleert, het water zal dus pas écht snel afkoelen wanneer het op de grond terecht komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100