Welk gebied is nou precies "de achterhoek"? En "Twente"?

Hoe groot zijn deze gebieden? Welke steden/dorpen vallen eronder? Is er ook nog een overlap tussen de achterhoek en Twente?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De achterhoek ligt nog net in Gelderland. In het oosten van gelderland om precies te zijn. Twente grenst aan de achterhoek maar ligt in Overijssel. Achterhoek: http://www.careaz.nl/ce_pics/achterhoek2_579.jpg Twente: http://www.bedandbreakfasttwente.nl/kaart_twente2.jpg

Twente is een landstreek in het oosten van Nederland, die het oostelijke deel van de provincie Overijssel omvat, evenals het tot Gelderland behorende Rietmolen. In het westen en noorden grenst het aan de eveneens Overijsselse streek Salland (waarbij de Regge bij Nijverdal de grens vormt), in het zuiden aan de Achterhoek (provincie Gelderland) De Achterhoek (Nedersaksisch: Achterhook) is een streek in het oosten van Nederland in de provincie Gelderland en beslaat het gebied tussen de IJssel in het westen, de Oude IJssel in het zuidwesten, de Duitse grens in het zuiden en oosten en de Overijsselse streken Salland en Twente in het noorden.

Zo ligt Enschede in Twente en Doetinchem in de achterhoek Om het even wat completer te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100