Welke instantie is verantwoordelijk voor het sluiten van de stormvloedkeringen?

Op het moment staat de Oosterscheldekering gewoon open neem ik aan, evenals andere waterkeringen. Maar als het hoogwater is, sluiten al deze waterkeringen. Welke instantie is er verantwoordelijk voor dat de waterkeringen sluiten? Zit dat bij de Overheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Informeren over waterstandsverwachtingen Vanuit het Watermanagementcentrum worden de waterstanden langs de kust en op de grote meren continu en nauwlettend in de gaten gehouden. Rijkswaterstaat informeert met behulp van waarschuwings- en alarmeringsberichten belanghebbenden, zoals waterschappen, hoogheemraadschappen en veiligheidsregio’s over de waterstandsverwachtingen. Zo kunnen deze instanties tijdig maatregelen voorbereiden, zoals het sluiten van waterkeringen, het ontruimen van kades en het instellen van dijkbewaking. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. Vragen? Bel 0800 - 8002 of stuur ons een e-mail De daadwerkelijke sluiting zal wellicht computergestuurd verlopen. Maar de Computer moet wel een gewoon menselijke opdracht daartoe krijgen.

Rijkswaterstaat is hier verantwoordelijk voor.

Bronnen:
http://www.rijkswaterstaat.nl/actueel/nieu...

Uiteindelijk bepaalt de computer dat om emotie's uit te schakelen bepaalt de computer aan de hand van wind en getijde gegevens wanneer de water kering dicht moet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100