Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Het is moeilijk om daar een algemeen antwoord op te geven, het hangt af van wat makkelijk voor jou is om te onthouden. Twee voorbeelden van een aantal trucs die voor sommige mensen werken:
- Geef het een context. Verhaaltjes of gebeurtenissen zijn makkelijker te onthouden dan losse woorden. Vanaf links boven kun je bijvoorbeeld bedenken: President Washington ging naar Idaho, daarop ontmoete hij hannah Montana (etc). Je kunt ook een verhaaltje maken wat gaat over iets wat jij leuk vindt (bijvoorbeeld verschillende gerechten (wortelstamp uit washington) als je van koken houdt, autoonderdelen etc.)
- Onthou de volgorde van de staten op de melodie van je favoriete liedje (Bijvoorbeeld "op een grote paddestoel: Washington en Idaho, Montana SOuth Dekota, Minesota WIsconsin dan naar Michigan toe).

Ook hangt je manier van leren af van wat je uiteindelijk wilt onthouden. Bijvoorbeeld, wil je uiteindelijk op een kaartje waar geen namen op staan de namen kunnen geven als iemand ze aanwijst? Of wil je een route kunnen rijden, en is het vooral belangrijk om de volgorde te onthouden? Bovenstaande tips werken goed als het om de volgorde gaat, maar het kan onhandig zin om direct een naam te benoemen omdat je een heel riedeltje af moet.

Een spelletje werkt ook heel goed, en is ook nog eens leuk om te doen! Enkele voorbeelden:
- http://spele.nl/de-staten-van-amerika-spel/ (vooral handig om te leren hoe je, als iemand een staat noemt, deze kunt aanwijzen op de kaart)
- http://www.coolmath-games.com/0-geography-state-the-state/index.html (de "spell it" optie, om als een staat wordt aangewezen, de juiste naam te geven
- http://classroom.jc-schools.net/basic/socst50.html (voor een heleboel verschillende staten en manieren van onthouden).

Veel succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Dan moet je gewoon beginnen te stampen en het kan online met deze sites:

http://www.brujon.net/topo/na-verenigdestaten-staten.htm
http://www.mapmsg.com/games/statetris/usa/
http://www.sheppardsoftware.com/web_games.htm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Maak een ezelsbruggetje zoals bijv. de landen in Midden-Amerika van west naar oost;
Mijn Goudvis Bas Eet Haast Nooit Chocolade Pudding.
staat voor;
Mexico, Guatemala,Belize, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama.

Schrijf dus eerst alle staten in de juiste volgorde op van de kaart en maak van de beginletters van elke staat, een passende zin die goed te onthouden is.
Dan hoef je alleen bij elke hoofdletter de bijbehorende staat te noemen en zo vergeet je er geen een.

Toegevoegd na 1 minuut:
Kijk en onthoud dan alleen goed waar ze liggen.
(Lees meer...)
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding