welke plaats is het verste van nederland?

welke plaats is het verste van nederland, en hoever is dat rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als onbewoonde plaatsen of plekken ook genoemd mogen worden, denk ik aan de Antipode eilanden. Daarna komen de Bounty eilanden. Je neemt een plaats in Nederland, zoekt de coördinaten Oosterlengte en Noorderbreedte. Daarna zoek je dezelfde coördinaten op, maar dan Westerlengte en Zuiderbreedte. Je komt dan in zee uit. Vanuit dat punt op de kaart zoek je met een liniaal naar het stukje land wat daar het dichtst bij ligt. Waarom zouden de Antipode eilanden zo heten? Misschien is dat omdat die mogelijk ongeveer de tegenpool vormen van Greenwich bij London. Ook volgens mij is Singapore de verste plaats, die geheel over land vanuit Nederland bereikbaar is.

De verste afstand moet Melbourne zijn. Dat ligt 6300km onder je voeten. Rijden zei je. Dat moet Kaap de goede hoop zijn. De afstand ken ik niet, maar zeker 6000km over de baan.

Het verst van Nederland verwijderd is Nieuw-Zeeland en daar kun je rijdend niet komen.

Rijdende zal singapor wel ongeveer het verst zijn wat je kunt doen. Het verst van Nederland is een punt ergens in de oceaan net ten zuidoosten van Nieuw Zeeland ruim 18000km verderop Toegevoegd na 1 minuut: * Singapore Toegevoegd na 4 minuten: maak daar maar ongeveer 20000 km van.

Recht aan de andere kant van de aarde sta je met je voeten in het water. Wel zijn daar in de buurt (slechte een paar honderd kilometer verderop) wat eilandjes. De ene kant op Antipode Island en de andere kant op Campbell Island Beide Nieuwzeelands grondgebied en vanaf Nederland onmogelijk rijdend met de auto te bereiken.

Dat moet een een protocluster van melkwegen zijn genaamd BoRG 58, 13,1 miljard lichtjaren hier vandaan. Ik denk dat je dat niet kunt rijden, maar je kunt het proberen. Vergeet niet wat te eten mee te nemen, want het is een lange reis.

Bora bora is verder dan Melbourne

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100