Wat is dit voor pin in de stoeptegel?

Ik zie dit vaker tussen stoeptegels

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor de goede orde, dit zijn tijdelijke meetpunten. Deze worden vaak gebruikt om van een vast punt door te meten naar een volgend punt. In tegenstelling tot wat gezegd wordt worden deze gebruikt om de hoogtes door te meten en niet de grenzen. Dit wordt gedaan door 2 mensen waarvan er één een hoogte instrument (vaak een waterpasinstrument) en de ander een zogenaamde kruisbaak. Dat is die rood witte plank die ze recht overeind houden. Deze meetpunten worden ingetekend op een kaart zodat ze eventueel teruggevonden kunnen worden. Ook verzakkingen in de grond komen zo aan het licht. Maar ook om een peilhoogte op te geven voor bijvoorbeeld een nieuwbouw project. Toegevoegd na 1 minuut: De vaste hoogte maten worden aangegeven met een zogenaamde ANP bout. Deze vind je vaak in vaste objecten zoals kerken of bruggen.

van het kadaster, geeft scheiding van erf aan.

Dat zijn vaste markeringspunten voor landmeters om te zien wat er veranderd is. Het is geen erfafscheiding; die zou wel heel toevallig altijd tussen 2 tegels vallen. Toegevoegd na 1 dag: Landmeters meten afstanden en hoogtes voor wie het niet weet.

Deze pinnen kunnen gebruikt worden als referenties voor het plaatsen van de marktkramen bv zodat ze elke keer precies goed staan op de juist plek

Bronnen:
markt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100