Wat is een goed voorbeeld qua plaats van een subburbia in Nederland?

Waar je je goed bij kan voorstellen wat een subburbia is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedoel je een sub-urbaan gebied, in de volksmond ook wel 'suburbia' genoemd? In het Nederlands noem je dat ook wel een 'voorstad'. Een voorbeeld is Houten of Leidsche Rijn. Enorme woonwijken met heel veel jonge mensen die elke ochtend vertrekken uit de wijk om te gaan werken.

suburb betekent letterlijk voorstad, buitenwijk. Amsterdam heeft veel buitenwijken, zoals Slotermeer, Geuzenveld en Osdorp. Scheveningen (Den Haag) is een typisch voorbeeld van een voorstad.

De Engelse termen suburbia en suburbs slaan op buitenwijken en ook voorsteden in de Verenigde Staten. Subburbia is dus geen woord, noch in het Nederlands, noch in het Engels. Buitenwijken horen tot het bestuurlijke grondgebied van de stad, dit in tegenstelling tot voorsteden. Dus dan is het maar de vraag wat je eigenlijk bedoelt. Veldhoven en Nuenen zijn dorpen bij Eindhoven, ook wel voorstad te noemen. Sprookjesbos is een buitenwijk, tamelijk nieuw en hoort echt bij Eindhoven. En zo heeft iedere stad wel zijn buitenwijken en voorsteden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Buitenwijk

Ypenburg, Leidsenveen en Nesselande.

Impulsief: Zoetermeer (bij Den Haag). Capelle aan de IJssel (bij Rotterdam). Beiden aangesloten op het openbaar vervoernet van de "hoofdstad" (metro,tram,bus,trein), en gericht op huisvesting van mensen die oorspronkelijk in de "hoofdstad"woonden en/of werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100