Hoe heet deze steen? En hoe oud is die? en waar komt die vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou een bergkristal kunnen zijn. Als-ie heel licht roze is, kan ik niet goed zien op de foto, dan is het rozenkwarts.

Het is een bergkristal met een heel klein beetje calciet. Bergkristal komt over de hele wereld voor. Deze is nog niet heel oud, want hoe ouder een kristal hoe helderder hij wordt.

Een witte of kleurloze kristal, dat zou een bergkristal kunnen zijn.Het is doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Deze steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. Zuivere kristallen zijn hele zeldzame en waardevolle stenen. Ze worden hoofdzakelijk gevonden in de Alpen, Brazilië en in Arkansas U.S.A. Ze bestaan uit zuivere siliciumoxide en zuurstof en hebben een hardheid van 7. Kristallen zijn in holle ruimtes gegroeid en in de loop van miljoenen jaren uitgekristalliseerd. Kratsen zijn een van de meest voorkomende mineralenverrijking in onze aardkorst. Zuivere, mooie kristallen worden echter weinig gevonden. Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bergkristal
http://www.amazingunigrace.nl/index.php?p=...
http://www.edelstenenenmineralen.nl/bergkr...

Ik vermoed gee bergkristal. Ik zie geen berg'kristal' Geef wat informatie? Ik blijf hem verdacht veel op aluin lijken. (gebruikt om bloed te stelpen) Toegevoegd na 21 minuten: Kijk dit is een stukje aluin Zonder verdere informatie hou ik het hier op. Toegevoegd na 36 minuten: Leg hem eens op Uw tong?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100