Is die aardbeving in Nederland/Limburg nou echt zo of bangmakerij/geldklopperij?

Ik heb een hysterische vriendin die word helemaal gek, nu zie ik allemaal berichtjes op internet en er was zelfs iet sop Nederland 1? Terwijl de mensen van Powned op internet het echt niet serieus nemen.
Overal staat wel vermeld dat er honderden jaren geleden(vermoedelijk 1600) een aardbeving van 7.0 is geweest die 10 á 20 seconden duurde. Dat is allemaal wel leuk, maar waarom komt er nu toevallig iets op internet? Vanwege Japan? Moet Nederland ook even aandacht hebben? Wie kan mijn vraag beantwoorden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niemand kan met zekerheid zeggen of dit mogelijk is maar er loopt wel en een aardkorstgrens door zuidlimburg, maarja als het gebeurt gebeurt het, wat wil je er aan doen ?

"De Aardbeving bij Roermond op 13 april 1992, om 3.20 uur 's nachts was de sterkste aardbeving die ooit in Nederland is waargenomen en één van de grootste bekende aardbevingen in de geschiedenis van Noordwest-Europa." Dat was 5,8 op de schaal van Richter (bedenk dat 2 10 keer zo sterk is als 1; 3 10 keer zo sterk als 2, enzovoorts). Die aardbeving kwam vanuit de Peelrandbreuk, "Grofweg volgt de breuklijn de lijn Roermond- Meijel - Liessel - Deurne- Bakel - Gemert - Uden-Heesch." http://nl.wikipedia.org/wiki/Peelrandbreuk "De Aardbeving bij Verviers op 18 september 1692 om 14.15 uur was de sterkste aardbeving die ooit in België is waargenomen en één van de grootste bekende aardbevingen in West-Europa in de geschiedenis." Dat was een 6,3, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardbeving_Verviers_1692 , net zo zwaar als de aardbeving in Christchurch. Maar: een lichtere aardbeving die ondieper in de aarde voorkomt, kan soms meer schade veroorzaken dan een zwaardere aardbeving die dieper zit. Het is logisch dat mensen zich nu gaan afvragen: kan zoiets hier ook gebeuren? Wat als zoiets hier gebeurt? het is nieuws, dus zijn mensen ermee bezig.

Ja , ik had dit gehoord misschien kan die binnekort al komen maar niet zo erg als japan hoor.

Ik was net dit artikeltje in DE MORGEN aan het lezen. Dit is geen bangmakerij ....U heeft trouwens geen reden om bang te zijn . Tenzij U de bang bent dat er vliegtuig op Uw huis kan neerstorten of een krokodil in Uw tuin aantreft die ontsnapt is uit de dierentuin. Link:

Bronnen:
http://www.demorgen.be/dm/nl/5377/Extreme-...

Er kan zoveel meis, er kan je ook een ander ongeluk gebeuren. Je weet het niet en dat is maar goed ook, wat had je anders voor leven??? Ja ook Nederland kan een aardbeving krijgen, wanneer???? ik of men weet het niet.

Het is waar, er is een kans, maar het is wel een heel erg kleine kans dat Limburg gaat beven, als je vriendin daar niet mee kan leven zou ze naar het midden van het land moeten verhuizen, Groningen en Friesland beven ook zo af en toe licht door gaswinning, daar verzakken huizen en komen barsten in muren.

Als de Peelrandbreuk en Rijndalslenk weer actief worden, komt er in Nederland een groter risico op aardbevingen. Dit breuksysteem is hetzelfde dat er voor gezorgd heeft dat er vulkanen zijn in de Eifel in Duitsland, dus dan weet je het wel. Een echte breuk in de aarde met een echt schuifvlak waarlangs echt magma naar boven kan komen en echte aardbevingen kunnen optreden. Helemaal ondenkbaar is het niet, maar het kan best nog enkele tienduizenden jaren duren. Het kan ook morgen zijn. Er zijn geen aanwijzingen dat het morgen zou gaan gebeuren, dus laat je niet gek maken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Peelrandbreuk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100