Wanneer kun je spreken van een witte kerst en wanneer hebbenwij die voor het laatst gehad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Vorig jaar beleefde ons land voor het eerst na een bijna dertig jaar weer eens een witte kerst en dit jaar ligt er in een groot deel van het land sneeuw met kerst. In Limburg ligt een dik pak sneeuw, plaatselijk 30 tot 35 cm. Voor de statistieken is sprake van een witte kerst als op beide kerstdagen een gesloten sneeuwdek in De Bilt. Het hoofdstation van het KNMI is als referentie gekozen omdat hiervan de sneeuwgegevens over meer dan honderd jaar bekend zijn."

Bronnen:
http://www.knmi.nl/cms/content/26607/witte...

Je spreekt van een witte kerst als er buiten sneeuw ligt met kerst! Dat hebben we dit jaar, maar ook vorig jaar gehad. Toegevoegd na 10 minuten: ''Er wordt in Nederland pas van een officiële witte kerst gesproken als er op beide kerstdagen, in De Bilt, een gesloten sneeuwdek ligt. De Bilt is het hoofdstation van het KNMI. Omdat er in De Bilt voor meer dan 100 jaar sneeuwgegevens zijn, wordt De Bilt als referentie gekozen.''

Bronnen:
http://wetenschap.infonu.nl/weer/48331-ein...

vorig jaar hadden we een witte kerst voor het eerst in 35jaar lag er op kerst avond en kerstdag sneeuw

Voor een ‘Witte Kerst’ moet er op Kerstdag en Kerstavond minstens 1cm sneeuw blijven liggen in het grootste deel van het land. De laatste Witte Kerst was in 1964. Ook dit jaar is er een Witte Kerst , hoewel er in het uiterste Westen (Oostende -de Panne -Veurne ) ,geen sneeuw is. In Ukkel (KMI) ligt 20 cm en in het Oosten (Schoenberg en Manderfeld ligt er 75 cm (Belgische norm)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Witte_kerst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100