als je op de sahara woont wat ben je dan?

saharanaar
saharanees
pff

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de Sahara in het algemeen wordt gesproken over de Touareg, een Berbervolk van nomadische veetelers. Zij noemen zichzelf "Kel Tamasheq" (ook wel uitgesproken als Tamahak of Tamazeq). De bevolking in de Westelijke Sahara bestaat voornamelijk uit verschillende nomadenstammen die Sahrawi worden genoemd, dit betekent letterlijk inwoner van de Sahara of woestijninwoner. De Rguiebat is de belangrijkste en de grootste nomadenstam van het gebied.

De Sahara is geen land , maar een gebied....net zoals bijvoorbeeld De Alpen. Ik denk wanneer je woestijnbewoner zegt ...Of bewoner van de Sahara , dat je juist zit. De Toearegs zij n de oorspronkelijke bewoners van de Sahara Wij spreken over een Amazonebewoner of Alpenbewoner , niet over een alpinist of een amazone want die betekenen iets anders. Toegevoegd na 32 minuten: Maar eigenlijk bestaat er geen vaste regel. Voor veel gebruikte locaties , zal er meer een naam zijn dan voor minder gebruikte. Iedereen zal wel weten wat een inwoner ban Parijs is en niemand hoe je een inwoner van Ougadouga noemt. Voor iemand uit de Kempen is een naam , maar hoe noem je dan een inwoner van de Rocky Mountains?

Rotterdam > Rotterdammer Sahara > Sahararer Ook: Saharaïst

Gebakken.

in hun taal ben je een nomade of maak je deel uit van een groep rondtrekkenden "Targui" genoemd Toegevoegd na 2 minuten: dit is het meervoud van Touareg, dus meer als één Touareg geeft Targui als resultaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100