Waarom geven leraren huiswerk op?

Waarom zijn de boeken niet zo gemaakt dat je alles in de les af kunt hebben...?
willen leraren soms testen of je thuis ook werkt of zoiets?

Toegevoegd na 3 dagen:
Ik heb trouwens nooit gezegd dat ik het vervelend vind om huiswerk te maken!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.goeievraag.nl/vraag/studenten-huiswerk.25980

Ze willen weten of je dat wat je net hebt geleerd zelf kan toepassen en of je de stof snapt.

Nee, er is gewoon teveel leerstof om je het op school te kunnen aanbieden, dan zou je tot 7u in de avond op school zitten;) Echter die leraar doet ook alleen maar zijn werk hoor;)

omdat je hoort ook thuis te studeren en al het werk is er uiteindelijk voor om ervaring op te doen en je kennis te vergroten en voor later op je werk bijv enzo ik wordt ook soms gek van al mijn huiswerk maar weet wel dat ik er later wat aan heb suc6

Door het maken van huiswerk, leer je ondertussen de stof. Dit scheelt ook veel leerwerk als je een toets krijgt.

Het kost te veel om jou tot al het werk van de dag gedaan is op school te begeleiden. Dus leer je aan de ene kant door uitleg van de docent, en daarnaast door zelf dingen uit te vinden.

Toen ik nog op school zat begonnen de lessen om 8 uur 's morgens tot 12.50 uur en daarna 's middags van half twee tot 16.20 Ook zaterdags hadden wij les..en wel van 8 uur tot 12.50 Tusen de middag even snel naar huis voor de warme hap en 's avonds... Nadat onze lessen er dus op zaten om 16.20 aten we thuis een boterham waarna we 's avonds aan ons huiswerk begonnen. Veelal studeerden we dan tot c.a elf uur a half twaalf. Ik wil niet zeggen dat tegenwoordig door alle jongeren minder tijd aan huiswerk wordt besteed maar ik weet wèl dat ik, hoewel ik daar destijds soms ook van baalde, thans nog steeds blij ben dat ik mijn huiswerk altijd trouw gemaakt/gedaan heb..want.. Je doet immers kennis op voor heel je leven en kennis is een groot goed in de tegenwoordige maatschappij. Waarom ze dus veel huiswerk opgeven is..omdat de lestijd op school bij lange na niet toereikend is voor de te leren materie. Groet, Ton

Oh, maar het kán wel, school en lesstof zo indelen dat je alles op school kan doen. Maar dan moet je wel hele dagen op school gaan doorbrengen. Échte hele dagen, niet wat door scholieren beschouwd wordt als hele dagen. Persoonlijk lijkt het me fijner om van half negen tot kwart over drie op school te zitten, met een ruime hoeveelheid pauzes en misschien zo af en toe een tussenuur, en dan comfortabel thuis je huiswerk te maken. Over wat leraren willen: jou een goede opleiding geven.

Om te zien of je de les wel snapt. En om thuis te oefenen zodat je de les begrijpt en de volgende dag mee bent als de les uitbreid.

Waarvoor is school? Om te...? GOED ZO! Om te leren! JIJ moet leren hoe je vergelijkingen kunt oplossen, JIJ moet leren goed Engels te spreken, te schrijven te lezen en te verstaan. Je zit niet op school om je leraar te behagen, maar om kennis en vaardigheden op te doen, zodat je die later zelf kunt toepassen. Sinds je de buik van je moeder hebt verlaten, was je al bezig om zelfstandig te worden: ze knipten de navelstreng door zodat je zelfstandig moest ademen. Waarschijnlijk is je dat gelukt, anders kon je deze vraag niet stellen. Huiswerk biedt jou de kans om zelfstandig te worden. In de klas kan je alles worden voorgekauwd, thuis moet je het zelf uitzoeken. Je kunt dat blijven zien als pesterijen. Maar dan blijf je onzelfstandig. En onvolwassen, want dat hoort bij volwassen worden. Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100