Moet een beschouwing zuiver objectief zijn?

Ik moet morgen op school een beschouwing schrijven, maar is dat zuiver objectief, of moet je je eigen mening relativeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet de exacte opdracht,maar in mijn optiek mag je je eigen mening geven en die mag best een beetje subjectief zijn.

Een beschouwing is inderdaad objectief. het doel is om de lezen een aantal standpunten mee te geven (de mening van de schrijver is hierbij niet relevant) om de lezer zelf een mening te laten vormen Toegevoegd na 54 seconden: Dit kan ook helpen (Bron: scholieren.com) Beschouwing Als je een beschouwing schrijft, probeer je de lezer over een bepaald onderwerp te laten nadenken. Bij een beschouwing staat je eigen standpunt niet centraal. Je geeft verschillende standpunten die ingenomen kunnen worden. Een beschouwing is een objectieve tekst. Inleiding De inleiding van een beschouwing heeft naast de belangstelling wekken en je onderwerp introduceren, ook een structurerende functie. Je vertelt wat je in de rest van de tekst gaat bespreken. Bij een beschouwing eindigt de inleiding vaak met een vraag. Middenstuk De meest gebruikte structuur voor het middenstuk van een beschouwing is de voor- en nadelen structuur. Hierbij geef je, net als bij een betoog, de voor- en nadelen van het onderwerp. Een beschouwing kan ook een verklaringsstructuur hebben. Hierin geef je kenmerken en voorbeelden, oorzaken en effecten van het verschijnsel. Slot Bij beide structuren hoort een ander slot. Bij een voor- en nadeel structuur geef je een afweging van de voor- en nadelen. Bij een verklaringsstructuur geef je een samenvatting en een toekomstverwachting

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100