Intake toets pedagogisch medewerker niveau 4. Uit wat bestaat de intake toets?

Hallo allemaal, ik heb binnenkort een intake test. Ik wil graag de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker mbo 4 doen. Op dit moment doe ik niveau kader op de middelbare school. Ik heb opgezocht op internet, en er stond rekenen 3F waarschijnlijk en taal Nederlands. Ze zeiden ook Engels moet je goed beheersen maar ik weet niet of dat komt in de intake toets.

Iemand die deze intake toets heeft gehad op niveau 4 gespecialiseerd pedagogisch medewerker die me kan helpen?

Of in ieder geval ervaring heeft en mijn vraag kan beantwoorden?

Alvast bedank ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Men probeert een inzicht te krijgen in jouw vaardigheden: De gevraagde competenties zien er meestal als volgt uit: In teamverband een pedagogisch beleidsplan opstellen In teamverband een planning en taakverdeling opstellen Communicatief sterk zijn in het overdragen van taken Begeleiding van externe hulp zoals vrijwilligers of stagiairs Netwerken en contacten leggen/behouden met scholen Uitvoeren van huishoudelijk gefocuste taken Monitoren van gedrag en ontwikkeling per individu Rapporteren van gedrag en ontwikkeling per individu Zorg dragen en sfeer creëren binnen de gemeenschap

Bronnen:
https://www.vacatures.nl/functie/pedagogis...

Met een diploma vmbo kader ben je toelaatbaar tot een niveau 4 opleiding. De school mag jou niet weigeren tot de opleiding als je toelaatbaar bent, en voldoet aan de voorwaarden van op tijd aanmelden (voor 1 april) en meedoen aan intakeactiviteiten die de school verplicht stelt. De intaketoets kan dus niet bedoeld zijn om te toetsen of je kan worden toegelaten. Waarschijnlijk is de reden van de intaketoets dus om een beeld te krijgen van jouw vaardigheden en jou zo goed mogelijk te begeleiden vanaf het begin van de opleiding. Natuurlijk kan het zijn dat de school op basis van de toetsuitslag adviseert om toch eerst niveau 3 te doen. Dan is het verstandig dat serieus te overwegen, maar uiteindelijk beslis jij of je wel of niet start met de opleiding. Er is geen algemene toets, dus over de inhoud kan alleen iemand die op dezelfde school die opleiding heeft gedaan jou iets vertellen. Het kan een algemene capaciteitentest zijn, of inderdaad het niveau van rekenen, Nederlands en Engels. Maar het kan ook zijn dat er een toets wordt gebruikt om te kijken of de opleiding bij jou past. Je eigenlijke vraag kan ik dus niet beantwoorden, maar ik hoop dat je door dit antwoord gerustgesteld bent dat je met je kader diploma sowieso met de opleiding mag starten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100