Hoe neem je ontslag als je werkt bij een supermarkt?

Mijn contract loopt af in begin december en ik wil het daar na niet meer verlengen. Er staat geen opzegtermijn in dus ik kan het in principe niet eerder opzeggen. Klopt wel dat ik wel een maand opzegtermijnen moet rekenen met het opzeggen ervan of maakt dat niet uit? En als ik ontslag wil nemen moet dat dan bij mijn filaalmanager doen? Ik weet het niet zeker omdat iemand anders die zijn contract op ging zeggen het over iemand anders had dan een filaalmanager en ik ben aan het twijfelen, al had diegene wel een 0 uren contract. Ik wil niet de verkeerde persoon aanspreken. Een andere vraag die ik heb is wanneer ik kan het beste diegene aanspreken ik wil niet dat andere collega's het merken en al helemaal niet als ik de verkeerde persoon aanspreek. Heel veel vragen, maar dit eerste keer dat ik ontslag neem en ik ben echt bang dat ik fout doe.

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe is de filiaalmanager de aangewezen persoon om jouw contract te verlengen of te stoppen. Als jij je contract niet wil verlengen moet je dan ook bij die persoon zijn. Omdat er geen opzegtermijn in jouw contract is opgenomen, kan dat zelfs op de laatste dag van het lopende contract. Het siert jou wel als je de filiaalmanager eerder op de hoogte stelt van jouw voornemen, en hem/haar dus meer gelegenheid geeft om de vrijkomende vacature in te vullen.

Je contract loopt af. Daarna ben je automatisch vrij. Dit, tenzij er in je contract een clausule staat dat het contract automatisch (stilzwijgend) verlengd wordt. Is zo'n clausule er niet en jij gewoon je contract uitdient maar het verder niet wil verlengen en er wordt verder niet naar gevraagd, dan hoef je dat strikt genomen niet vooraf te melden. Goed fatsoen is echter om het ongeveer een maand van tevoren wél even te melden. Dat kan bij je chef (die verwijst je eventueel door naar de juiste persoon) of rechtstreeks bij personeelszaken. Is een verlengingsclausule wél aanwezig, dan staan daar ook de relevante termijnen in. Meestal is dat ook een opzegtermijn van een maand of 6 weken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100