Mag een docent je uit de les verwijderen voor het dragen van een trainingsbroek?

Bij mij op school willen ze niet dat je met een trainingsbroek in de les bent. Is het wel toegestaan om uit de les verwijderd te worden voor deze reden?

Als het mag, moet deze regelgeving ergens op papier staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een schoolreglement regelt de rechten maar ook de plichten van de leerlingen en personeel van de school. Het geeft een duidelijk overzicht van wat wel en niet is toegestaan. Als op grond van dit reglement het dragen van een joggingbroek tijdens de les niet is toegestaan mag de leraar de leerling uit de les verwijderen of laten verwijderen

Een school mag eisen stellen aan de kleding en aan het gedrag van de leerlingen en de leerkrachten. Daarbij moet wel in de gaten worden gehouden, dat de kledingvoorschriften en gedragscodes geen beperking vormen voor godsdienstige uitingen. Het is wel belangrijk dat de school deze regels heeft vastgelegd. Verschillende bronnen, waar de regels te vinden kunnen zijn, zijn de schoolgids, het schoolreglement en het informatieboekje. Dus als je niet weet waar je de kledingvoorschriften kunt vinden, moet je het op je school navragen. Als in de kledingvoorschriften van jou is opgenomen, dat het dragen van een trainingsbroek niet is toegestaan, dan heeft de leerkracht het recht op te treden als je je hier niet aan houdt.

Bronnen:
https://www.verus.nl/actueel/nieuws/kledin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100