Hoeveel graden moet het minimaal zijn in een schoolklas?

Mijn school heeft namelijk een hele slechte isolering waardoor het sowieso altijd retekoud is, maar nu hebben ze ook nog eens een slot op de verwaring gezet waardoor hij niet meer op zn warmst kan. De hele school klaagt over de kou, maar mijn school geeft vrijwel niks om leerlingen. Daarom wil ik via deze weg er misschien achterkomen of er regels zijn opgenomen of in een arbo wet voor leraren/docenten is opgenomen over de minimale temperatuur.. Ik heb zelf al even gegoogled maar ik kom niet veel verder.

Weet jij het antwoord?

/2500

In een klaslokaal kan je spreken van ‘zeer licht werk’ en dan gelden een minimumtemperatuur van 20°C en een maximumtemperatuur van 30°C. In een praktijklokaal of gymzaal verricht je zwaarder werk: daar mag de temperatuur dus een stuk lager.

Bronnen:
https://www.klasse.be/55493/te-koud-in-de-klas/

Minimaal 19° C. Het Programma van Eisen – Frisse Scholen van de Rijksdienst Ondernemend Nederland dient als leidraad voor opdrachtgevers van nieuw- en verbouw van scholen (schoolbesturen en gemeenten). Dit programma stelt: “De operatieve temperatuur (combinatie van de luchttemperatuur en stralingstemperatuur) ligt in het stookseizoen (beneden een gemiddelde buitentemperatuur van 10°C) tussen 19 en 25°C." In de wet- en regelgeving zijn geen duidelijke normen opgenomen over de temperatuur in een klaslokaal. Wel worden er algemene richtlijnen gegeven, zoals dat de temperatuur behaaglijk moet zijn. Dit is in de praktijk vaak lastig te realiseren, aangezien niet iedereen warmte en kou op dezelfde manier ervaart. De optimale temperatuur voor hersenactiviteit is 20°C. Een aangename temperatuur in scholen ligt tussen 18 en 22°C. Vanaf 25°C neemt de behaaglijkheid af en wordt het prestatievermogen minder.

Toegevoegd op 30 oktober 2018 11:45: bron, tekst
Bronnen:
https://www.arbocatalogus-vo.nl/media/1149...
https://www.arbocatalogus-vo.nl/lokalen/th...
https://www.arbocataloguspo.nl/WebCatalog/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100