Wat moet je doen om op niveau 4 te komen via kader?

Kun je via kader naar niveau 4 gaan? Zo ja wat moet je daarvoor kunnen of wat moeten je cijfers zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

1. Doorstromen via TL/GL [Mavo] 2. Naar school gaan en je best doen

Het enige wat je moet doen, is slagen voor vmbo-kader. Dan voldoe je aan het (minimale) startniveau voor een opleiding op mbo4-niveau. .. In aanvulling: er gaan vanuit kader meer leerlingen naar een opleiding op mbo3- dan op mbo4-niveau. Verder zijn er vervolgopleidingen die eisen stellen aan de cijfers maar voor de wet is 'kader' op zich (net) voldoende om aan mbo4 te kunnen beginnen. Als je twijfelt of je goed genoeg kunt leren, kun je na kader vmbo-t gaan doen. Lukt dat ook zonder moeilijkheden, dan weet je het zeker. Kleine aanvulling/correctie: op internet lees ik niet dat scholen de mogelijkheid bieden om na het examenjaar op kaderniveau er nog een jaar aan vast te plakken op tl-niveau. Wel is er voor theoretisch goed presterende leerlingen de mogelijkheid om tussentijds over te stappen van kader naar theoretische leerweg. Dat is (afgaand op hetgeen ik op internet lees) niet veel moeilijker maar in iederr geval wel meer, je moet in meer algemene vakken examen doen dan bij kader. Als je goed bent in leervakken zal de school zo'n tussentijdse overstap van kader naar theoretische leerweg misschien zelf voorstellen. (Doe anders navraag). Omdat je ook op het mbo de nodige algemene vakken krijgt, is dat misschien de beste voorbereiding.

Toegevoegd op 24 juni 2018 15:37: tekst

Je kunt een mbo-4 opleiding volgen als je je kader diploma behaalt. Mocht je niet aangenomen worden en als advies krijgen met niveau 3 te beginnen, dan kun je dit eventueel verkort doen. Dat zou dan de kortste weg zijn omdat dit binnen 12 a 15 maanden kan bij bepaalde onderwijsinstellingen.

Je diploma halen dan kan het meestal wel maar als er veel inschrijfingen zijn kun je het beste op niveau 3 brginnen en dan verder doorstromen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100