ik heb een strafblad, door noodweer, maar zou graag willen werken in de beveileging of bij defentie, is dit dan mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor defensie hangt het af van het gepleegde delict, zie https://werkenbijdefensie.nl/veelgestelde-vragen/overzicht?term=Strafblad Voor een.opleiding tot particuliere beveiliger heb je bijna altijd een VOG nodig. De kans dat je deze krijgt bij een veroordeling is nihil. Bij de opleiding tot een "gewone" beveiliger, moet je door een "screening". Deze is nog strenger dan de opleiding tot particuliere bevveiliger. Een eis hiervan is dat je de afgelopen 8 jaar niet veroordeelt bent voor een misdrijf. Echter, je zegt door noodweer. Ben je veroordeeld, vrijgesproken of ontslagen van rechtsvervolging?

Bronnen:
https://www.justis.nl/producten/particulie...

Als het echt noodweer was zou je daar niet voor veroordeeld mogen zijn. Het gaat dan om legitieme zelfverdediging en is een algemene strafuitsluitingsgrond. In dat geval zou het geen bezwaar moeten zijn om een VOG te krijgen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Noodweer_(juridisch) https://nl.wikipedia.org/wiki/Strafblad#Verklaring_omtrent_het_gedrag

Voor defensie en de beveiliging zou het gewoon kunnen dat je dit werk mag doen. Je hoeft geen VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen. Deze worden in deze beroepen niet gebruikt. Defensie weet ik niet zo heel veel van. Maar ik zit zelf in de beveiliging. En daar weet ik het dus wel van. Om als beveiliger te werken moet je de opleiding tot beveiliger doen. Dit is een MBO 2 opleiding. Deze kan je via een ROC of andere opleidingsinstituten doen. (Let op dat ze zijn aangesloten bij de SVPB, zijn ze dat niet, is het GEEN echte opleiding en mag je NIET met het behaalde diploma werken) Soms kun je via een beveiligingsbedrijf het diploma halen. Je gaat dan werken als "aspirant beveiliger" en haalt je diploma 'on the job' Voor beide opleidingen moet je een verklaring invullen waarbij je de politie toestemming geeft om je antecedenten na te gaan. Vul deze ALTIJD naar waarheid in. Doe je dat niet...komen ze altijd achter en dan krijg je GEEN toestemming. Zolang jij eerlijk bent heb je maar zo een kans dat je alsnog "goedgekeurd" wordt en een grijze pas krijgt. Dan mag je gewoon werken in de beveiliging of opgeleid worden tot beveiliger. Toegevoegd na 1 dag: Sorry. Wat de grijze pas tijdens de opleiding betreft had ik het mis. Dit is inderdaad in 2014 veranderd. Dat is de groene pas geworden....waar overigens nog steeds een screening voor plaats vindt. En toestemming van de korpschef voor gegeven moet worden. Joan geeft aan dat er inderdaad bij sommige opleidingsinstituten om een VOG gevraagd wordt. Echter als je kijkt bij bijvoorbeeld ROC midden Nederland of Guard Academy zul je zien dat zij daar NIET om vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100