Welke opleidingen kan ik het beste volgen om dokter te worden?

Hoi,

Ik ben een 17 jarige meisje, met vrij weinig tot geen motivatie om naar school te gaan. Ik weet ook niet wat ik later als werk wil doen of welke opleidingen ik wil volgen.

In het kort wil ik eerst mijn voorstudie vertellen:
Juli 2016 - theorie diploma behaald.
September 2016 - begonnen aan opleiding Financiële beroepen N4, niet afgemaakt!
September 2017 - begonnen aan Apothekersassistente N4, nu mee bezig, maar ga ermee stoppen.

Tot nu toe heb ik dus al 2 MBO-opleidingen geprobeerd maar eerlijk gezegd vind ik dat het MBO niet bij mij past, daarom wil ik volgend jaar eerst een tussen jaar nemen en dan een een-jarige HAVO-traject volgen of het traject binnen twee jaar afronden (afhankelijk aan financiële zaken).

Ik wil later dokter worden (dat denk ik nu tenminste), alleen ik weet niet welke opleidingen ik moet volgen na het behalen van een theorie diploma.

Hierbij mijn vraag aan u is: Welke opleidingen moet ik volgen tot dat ik dokter kan worden?
Het liefste wil ik een BBL opleiding doen want ik vind het praktijk leuker dan theorie. Dat houd me tenminste bezig i.p.v. saai in klas te zitten niksen.

- btrpgl

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om arts te worden moet je een universitaire studie geneeskunde studeren. Deze bestaat niet in Een BBL- opleiding. Toelatingseisen : - vwo-diploma 2010 of later: profiel Natuur en Gezondheid met natuurkunde of Natuur en Techniek met biologie; vwo-diploma 2010 of later: ander profiel; biologie, wiskunde A of B, natuurkunde en scheikunde mo - hbo-propedeusediploma: biologie, wiskunde A of B, natuurkunde en scheikunde op vwo-niveau zijn behaald. Let op: in dit geval dien je een verklaring aan te vragen bij de Toelatingscommissie om te kunnen starten met de opleiding, zoals hieronder beschreven. hbo-bachelorsdiploma: biologie, wiskunde A of B, natuurkunde en scheikunde op vwo-niveau zijn behaald. Voldoe je hier niet aan, dan ben je deficiënt. - Colloquium doctum: Als je 21 jaar of ouder bent en niet in het bezit van een diploma dat toegang geeft tot de universiteit (dus een vwo-diploma of een hbo-diploma), kun je een toelatingsexamen afleggen: het colloquium doctum.Het toelatingsexamen verschilt per opleiding en geldt alleen voor studenten met een Nederlandse vooropleiding. Voor Geneeskunde bestaat het colloquium doctum uit toetsen voor de volgende vakken op vwo-niveau: biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde A of B en Engels. Voldoende beheersing van de Nederlandse taal is ook een vereiste.

Bronnen:
http://www.uva.nl/programmas/bachelors/gen...

Dat ligt eraan wat voor soort dokter je wilt worden. Wanneer je kiest voor een doktersassistente of verpleger moet je een 3 jarige MBO Niveau 4 opleiding afgerond hebben, hier zal je dan (helaas voor jou) hard voor moeten werken. Wanneer je kiest voor Geneeskunde (chirurg, huisarts ect) moet je Universiteit afgerond hebben. Dit kan je doen door eerst MBO 4 af te ronden, daarna naar het HBO en tenslotte moet je de opleiding geneeskunde studeren. Denk er nog goed over na want wanneer je geneeskunde wilt ga je nog veel moeten werken op school en dit gaat zeker niet lukken wanneer je geen motivatie hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100