Wat dient de werkgever te betalen bij een meerdaagse zakelijke cursus ?

Mijn werkgever stelt een meerdaagse cursus verplicht. Deze dagen krijgen wij niet betaald. Wel betaald de werkgever de overnachting met meerdere personen vrouwen/mannen door elkaar op een kamer. De maaltijden moet de werknemer zelf betalen en zien als eigen investering. Tevens mag je alleen met de trein reizen (OV) en wordt benzinegeld of km vergoeding niet betaald. Handelt de werkgever hier correct ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij meerdaagse (verplichte) cursus dient de werkgever reis en verblijfskosten (overnachting + eten) te vergoeden, alsmede het normale dagloon.

Afspraken die gemaakt worden over vergoedingen betreffende opleidingen, studie en cursussen zijn niet in het arbeidsrecht vastgelegd. Dat betekent dat jouw werkgever alleen de cao en de bedrijfsregeling heeft om zich naar te richten. Wettelijk mag je werkgever je niet verplichten om vrije dagen op te nemen, die zijn namelijk van jou en jij bepaalt wanneer je die opneemt. Jouw werkgever betaalt in dit geval de cursus, de reiskosten (op basis van OV) en de overnachting. Als hij van je verwacht dat je verlof opneemt voor de cursus dan is dat tegen de wet. Maar wel mag afgesproken worden dat een cursus "in eigen tijd" gedaan moet worden. Ik vind net als bij het vorig antwoord, dat de werkgever ook je tijd zou moeten betalen, maar dat is wettelijk niet bepaald.

Bronnen:
https://www.arbeidsrechter.nl/opleidingen-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100