Wanneer slaag ik nou en wanneer niet? (VWO)

Ik snap de slagingseisen niet. Ik heb op internet op examenblad en rijksoverheid al gekeken, maar ik heb toch een vraag.

Op internet staat als enige regel voor de CE's, de 5,5-regel

Betekent dit dus dat als ik een 3 haal voor zowel wiskunde, Nederlands en Engels (de kernvakken) op mijn CE, dat ik nog steeds slaag? (mits ik natuurlijk een 5,5 haal op mijn gemmiddelde CE). Mijn Eindcijfers zijn dan namelijk voor alle 3 de vakken nog een 6.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dan slaag je niet. Er zijn meer eisen. Een van die eisen is dat in het blokje vakken Nederlands, Engels en Wiskunde maximaal 1 eindcijfer 5 mag voorkomen. Het eindcijfer is het gemiddelde van het schoolexamencijfer en het cijfer voor het centrale schriftelijke eindexamen. Als je een 3 zou halen voor je centrale eindexamen wiskunde, dan heb je een 7 nodig als eindcijfer van het schoolexamen om op een 5 uit te komen. Zou je ook een 3 halen voor het centrale eindexamen Nederlands, dan heb je een 8 nodig als eindcijfer van het schoolexamen Nederlands en hetzelfde geldt voor Engels. In dit groepje kernvakken mag namelijk maar maximaal 1 5 voorkomen. Ook voor de rekentoets moet je als VWO’ er minstens een 5 hebben gehaald, om te kunnen slagen. Die toets staat in de slaag-zakregeling gelijk aan een kernvak. Anders gezegd: als je een 5 hebt voor de rekentoets, zul je voor elk van de vakken Nederlands, Wiskunde en Engels minstens een 6 als eindcijfer ((schoolexamencijfer + centraal eindexamencijfer) /2) moeten hebben om te kunnen slagen. Toegevoegd na 1 minuut: Het hele 'slaag-zakpad' staat in de bron.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/e...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100