Is er een andere manier om Informafica te studeren?

Ik zit nu op havo-5 en ik wil nog naar het vwo gaan, maar ik kan waarschijnlijk geen informatica studeren zonder wiskunde b. Nu is mijn vraag of er een andere manier is om toch informatica te kunnen studeren. Een certficaat wiskunde b halen tijdens het vwo zou dat een goed idee zijn of is het bijvoorbeeld ook mogelijk om informatica op hbo te doen en dan op de uni, maar hoelang zou dat duren? En wat raden jullie mij aan?
Alvast bedankt.

Toegevoegd na 12 minuten:
Ik heb op dit moment als profiel N&G met natuurkunde en wiskunde A

Toegevoegd na 39 minuten:
Mijn doel is om uiteindelijk op een universiteit informatica te studeren. Is het handiger om tijdens het vwo een deelcertificaat wiskunde b (is dat wel mogelijk als ik dan een wiskunde a heb gehaald op havo ?)haal of via de hbo informatica naar wo informatica doorstroom? Hoeveel jaar kost dat laatste eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn zoon heeft ook zijn havo-5 gehaald met het profiel 'natuurkunde en techniek'. Hij had daarbij wiskunde A omdat hij beter taal dan rekenen kan. Hij is direct nadat hij zijn diploma had gehaald naar de HBO gegaan om ICT te studeren. Hij werd daar meteen aangenomen omdat hij al een portfolio kon laten zien met wat hij zoal gedaan had en kende op ICT gebied. Hij had al geen zin meer in het VWO maar dit maakt het wel gemakkelijker voor je, als je daar dus wel zin in hebt. Hij studeert nu 'development' omdat daar zijn ambities liggen. Zit nu in het laatste van de 4 jaren die hij volgen moet. Volgend jaar heeft hij dus zijn diploma als het meezit. Hij haalde in het eerste studiejaar zijn 'Bachelor' en hiermee kan hij evtl. naar de universiteit om zijn master te halen. Hij heeft echter zulke leuke stageplekken gehad dat hij twijfelt of hij dit nog wil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100