Zijn mijn cijfers hoog genoeg voor Cambridge?

Ik wil mij heel erg graag volgend jaar aanmelden voor de Universiteit van Cambridge voor de bachelor Geneeskunde. Ik haal me niet in m'n hoofd dat het makkelijk zou zijn - totaal niet - maar ik krijg overal andere 'minimumcijfers' te horen. Mijn huidige schoolexamencijfers:

Wiskunde B - 8.2
Scheikunde - 9.1
Biologie - 9.0
Natuurkunde - 9.0
Nederlands - 10
Engels (Cambridge Engels) - 9.8
Geschiedenis - 9.4
Latijn - 9.0
ANW/Maatschappijleer - 9.4 (combicijfer)

Een aantal van deze cijfers zal nog wijzigen: ik heb nog zo'n 6 PTA's die ik terug krijg voor oktober (wanneer ik m'n cijfers moet inleveren). Nederlands en Engels zijn nu nog gebaseerd op 1 enkele toets en zullen dus wel wat zakken (maar hopelijk boven de 9 blijven).

Aangezien ik geneeskunde wil doen zullen biologie, scheikunde en wiskunde de vakken zijn waar ze het meest naar zullen kijken.

Welke vakken denken jullie dat nog omhoog zouden moeten? En heb ik genoeg vakken (is mijn vakkenpakket uitgebreid genoeg)? Andere tips voor de aanmelding? Ik hoor het graag!!

Toegevoegd na 9 uur:
Edit: bij wiskunde B bedoel ik 8.8 en niet 8.2

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat ze vooral kijken naar wat voor persoon je bent. Cijfers zijn erg belangrijk maar zelfstandigheid en leidinggevende kwaliteiten zijn ook erg belangrijk. Je kan het beste een keer bellen met de universiteit of een open dag bezoeken. Als ik het zo bekijk zal het niet aan je cijfers liggen :) Sophie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100