Zijn er in Nederland ooit scholen geweest, waar kinderen een schooluniform moesten dragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De middelbare school die ik afgelopen heb had ook een internaat. De kinderen die extern waren kwamen gewoon op school in hun eigen kleren. De kinderen uit het internaat droegen een uniform.

Ja, sterker nog, die zijn er nu nog! Dit gebeurt vooral bij de zogenaamde 'british schools'. Dit zijn een soort multiculturele scholen die op de 'Britse manier' lesgeven. Lees hier meer over op de onderstaande link. http://www.britishschool.nl/Pages/default.aspx Toegevoegd na 3 minuten: Overigens komen de kinderen die op zulk soort scholen zitten ook echt elke dag vanaf thuis met hun uniforms aan en al naar school toe. Compleet met draagvoorschriften en alle andere regels die ze op Britse scholen hanteren (zoals aparte lesgeving voor jongens en meisjes)

Ik weet niet of het nog zo is, maar op de internationale school in Voorschoten hebben ze in ieder geval lang uniformen gedragen.

Bij beroepsopleidingen, zoals in de gezondheidszorg... maar misschien zijn dat geen kinderen meer. Zie hier meer antwoorden over het onderwerp: http://www.goeievraag.nl/vraag/nederland-schooluniformen-gedragen.55390 http://www.goeievraag.nl/vraag/schooluniform-idee.16307 http://www.goeievraag.nl/vraag/landen-leerlingen-uniform-school.22604

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100