waarom begint in januari niet het schooljaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn een aantal facetten die hier spelen. Ten eerste is het niet handig om een schooljaar op te splitsen met een grote vakantie van 2 maanden, omdat de leerstof dan te lang niet wordt gebruikt en daardoor sneller wordt vergeten. Vooral in bijv. een eindexamenjaar is dit niet handig. Ten tweede wil iedereen vakantie hebben wanneer het lekker weer is. Daaronder vallen, docenten, ouders en kinderen. Niemand heeft er baat bij om in hartje winter een lange vakantie te hebben. Dat het schooljaar begint aan het begin van de herfst is dus een logisch gevolg van het invallen van de jaargetijden. Vrijwel elk land in het noordelijk halfrond heeft een dergelijke schooljaarindeling. Echter, in bijv. Australië begint het schooljaar wèl in januari.

Waarschijnlijk omdat de kinderen en onderwijzers dan goed uitgerust zijn,om aan een nieuw spannend schooljaar te beginnen.Deze lange rustperiode lijkt mij niet gunstig om een niet afgemaakt project op te starten.De kinderen vinden het spannend,om naar een hoger leerniveau over te stappen,en na het eind van de vakantie is dat het ideale startpunt.

Dan zou de grote vakantie in de winter vallen. Brrrr... te koud om naar het zwembad te gaan.

Ik denk omdat in de meeste landen het nieuwe schooljaar in augustus/september begint.Ga je dat hier veranderen,dan ligt het hele systeem in diggels.vakantie's enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100