Welke taal moet als eerste worden geleerd indien je beide wil leren, Italiaans of Spaans? Of maakt dat niet uit?

Ik wil beide talen leren, alleen weet ik niet met welke ik wil beginnen. Is het tactischer als ik met de een begin, of met de ander, of maakt dat helemaal niet uit? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spaans en Italiaans zijn beide Romaanse talen en hebben daardoor veel dezelfde parameters. Het maakt dus niet uit welke je als eerste leert. Het is wel mogelijk dat je ze door elkaar gaat halen omdat ze soms best veel op elkaar lijken.

Spaans is sexy, Italiaans is romantisch hoor ik vaak zeggen. Misschien is dat de reden dat veel studenten Spaans kiezen. Als je twee talen tegelijk leert kan het zijn dat de ene taal je meer trekt dan de andere taal. De taal die je het meeste aanspreekt zul je dan makkelijker onder de knie krijgen. Ik vond Spaans in vergelijk met Italiaans wat makkelijker te leren. Maar ik kom veel in Italië en Italiaanse boeken vind ik prettiger lezen dan Spaanse. Dat speelt allemaal mee of het ene je makkelijker afgaat dan het andere. Het mooiste is natuurlijk om eerst de ene taal te leren en daarna ook nog de andere. Toegevoegd na 12 minuten: Dan lijkt het mij handiger om eerst de Spaanse taal te leren. Vakantieland Spanje zul je misschien eerder als vakantieland bezoeken dan Italië. Italië heeft natuurlijk prachtige kunst en cultuur, Rome, Florence, Napels, maar de Spaanse stranden hebben toch vaak meer aantrekkingskracht. Spaans is nummer drie in de Top 10 van de meest gesproken talen in de Wereld. Het wordt in twintig landen gesproken. Er zijn ongeveer 480 miljoen mensen die Spaans als eerste taal spreken. Italiaans is een romantische, muzikale taal. Heel veel prachtige opera's zijn in het Italiaans geschreven. Kies je voor economische waarde, dan kies je Spaans. Kies je voor "mooi" dan kies je voor Italiaans.

Ik zou beginnen met Spaans; Reden is namelijk dat als je talen wilt leren je normaliter zou beginnen met Engels, Chinees en dan Spaans. Engels voor veel algemene dingen, Chinees omdat het de grootste wereldtaal is en dan pas Spaans omdat dat de taal is die veel mensen gebruiken als zij de eerste twee niet beheersen. Toegevoegd na 1 minuut: Spaans wordt ook meer gebruikt dan Italiaans tot nu toe dus je zal het in het algemeen meer nodig hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100