Is ouderbijdrage verpicht om te betalen?

Is het verplicht om ouderbijdrage te betalen zo ja wat kan er gebeuren als je het niet betaald en mag je dan niet naar de uitjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De ouderbijdrage is niet verplicht. Als je niet betaald mag de school je niet uitsluiten van activiteiten die een verplicht onderdeel van het onderwijsprogramma zijn. Dus activiteiten die elke school aan alle kinderen moet aanbieden. De school kan je kind dan eventueel wel uitsluiten van activiteiten die niet verplicht zijn. Dat zijn bijvoorbeeld de volgende: excursies; schoolreisjes; sportdag; schoolkamp; sinterklaascadeautjes; kerstvieringen; extra lesmateriaal; schoolzwemmen. De meeste scholen hebben overigens wel een kortingsregeling of een kwijtscheldingsregeling als u de ouderbijdrage niet kunt betalen. En op veel scholen kun je in termijnen betalen. De school kan u hierover meer informatie geven.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ba...

Nee, dat is niet verplicht,het gaat om een vrijwillige bijdrage voor kosten die buiten het reguliere onderwijs vallen. Denk aan de viering van sinterklaas, pasen, kerst, uitstapjes, dat werk. (Het schoolreisje is vaak apart en eveneens niet wettelijk veprlicht). Als je niet betaalt, kan je kind niet meedoen met dergelijke vieringen. (Of de andere ouders draaien er voor op ; ligt vaak sterk aan WAAROM de ouder niet betaalt. Voor wie niet kan is er vaak wel een potje, voor wie niet wil,tja, die kiest er zelf voor zijn kinderen buiten te laten sluiten. Voor de school zijn dat heel vervelende dingen, maar ze gebeuren in de praktijk helaas wel).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100