Moet ik studiefinanciering terug betalen?

Ik zit in 5 havo examenjaar. Word in december dit jaar 18. Dat betekent dat ik al studiefinanciering krijg als ik 18 ben. Volgend jaar ga ik hbo doen. En word het nieuwe sociale leenstelsel ingesteld. Gebruik ik dan het leenstelsel of de gewone studiefinanciering die nu nog geld.

Weet jij het antwoord?

/2500

In 5 Havo krijg je nog geen studiefinanciering, wel heb je recht op tegemoetkoming scholieren zolang je niet naar het MBO, HBO of Universiteit gaat. Een tegemoetkoming scholieren is een gift, dat telt niet mee naar je latere studiefinanciering. Toegevoegd na 4 minuten: Je begint in 2015 dus pas met het ontvangen van studiefinanciering, ook al heb je een tegemoetkoming scholieren ontvangen, dan is dit toch het begin van je studiefinanciering. Toegevoegd na 15 minuten: Hoe de studiefinanciering er in 2015 uit gaat zien, is nog altijd niet bekend gemaakt. http://financieel.infonu.nl/geld/90856-sociaal-leenstelsel-2014-2015.html

Bronnen:
http://www.duo.nl/particulieren/scholier/f...
http://www.wijzeringeldzaken.nl/levensfase...
http://www.wijzeringeldzaken.nl/levensfase...

Ik raad je ten eerste aan om met DUO te bellen. Die geven je direct een antwoord. Voor zover ik weet - als ervaringsdeskundige- is dat wat jij stufi noemt in middelbaar onderwijs geen stufi. Dat is scholieren tegemoetkoming. Ik denk echter niet dat je stufi gaat krijgen. Zoals het er nu uit ziet niet. Alle studies vanaf september 2015 beginnen vallen onder het sociale leenstelsel. Stel je begint in maart 2015 een studie ( langer dan 1 jaar) in het buitenland dan krijg je wel stufi.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100