Mag ik een 4 halen op het centraal examen voor wiskunde havo?

Hallo, ik heb het eindexamen 2014 van wiskunde gemaakt, wat niet erg goed ging. Nou werd mij gezegd dat je op de vakken Nederlands, Engels en wiskunde sowieso niet lager dan de vijf mag halen in die week, omdat je anders standaard een herkansing moet doen. Nederlands en Engels gingen goed en de 4 is gecompenseerd zodat het gemiddelde 5,5 is. Maar mag de 4 voor wiskunde wel?

Toegevoegd na 13 minuten:
Ik weet niet of deze bewering over die vijfen voor in die week klopt, ook werd mij verteld dat die regel alleen maar geldt voor je eindlijst. Daarom snap ik het niet helemaal meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een 4 voor het centrale examen wiskunde kan alleen nog leiden tot slagen als je voor het schoolexamen wiskunde een 6 hebt EN verder geen eindcijfer van een 5 of lager voor Nederlands en Engels. Toegevoegd na 5 minuten: Verder geldt de eis dat het gemiddelde van alle cijfers van het centrale examen niet lager mag zijn dan 5, 5, anders zul je een herexamen moeten doen. Haal je dan dat gemiddelde nog steeds niet, dan ben je gezakt. Toegevoegd na 12 minuten: Als aan alle bovenstaande regels wordt voldaan, ga je kijken of het gemiddelde van alle eindcijfers afgerond een 6 is maar een lager cijfer van 4 mag op de eindlijst niet voorkomen; dan ben je gezakt. Een 3 op de eindlijst kan dus niet met een 10 gecompenseerd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100