kan je tegen een schorsing in beroep gaan?

mijn docent had dus eerder in de les zijn telefoon gebruikt. zijn telefoon ging af ( niet op stil, dus het stoorde ) tijdens zijn uitleg, waarna hij er eventjes mee bezig was en een tijdje later pas doorging met de les.
toen moesten we voor onszelf werken en toen pakte ik even mijn telefoon, waarna mijn docent dat opmerkte. Ik moest dus mijn telefoon inleveren. dat hadden andere leerlingen al eerde gemoete bij deze docent en die waren hun telefoon een week kwijt. Ik weigerde dus mijn telefoon af te staan, mede omdat hij zelf ook eerder in de les om wat voor reden dan ook zijn telefoon gebruikte en op die manier toch zijn eigen les verstoorde.

ik heb nu dus te horen gekregen dat ik geschorst ga worden.

ik ben het dus volledig oneens met de reden achter de schorsing, dus hier komt mijn vraag aan bod; "kan ik in beroep gaan tegen een schorsing?"

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, je kan in beroep gaan tegen je schorsing. Je wordt niet zomaar van school gestuurd, meestal krijg je nog een gesprek met je decaan/afdelingshoofd die je precies verteld wat er gaat gebeuren. Je hebt dan zelf ook de gelegenheid om wat te zeggen. Eigenlijk moest je je mobiel gewoon aan de leraar geven, jij zat immers achter je mobiel terwijl dat niet mocht. Het maakt niet uit of de leraar er ook achter zat, jij hebt het ook gedaan dus is het ook logisch dat hij hem inneemt (het is wel vreemd dat hij er zelf ook achter zit maar als noch) Als je je mobiel gewoon had ingeleverd, kon je naar je afdelingshoofd gaan om dit te kunnen aankaarten. Nu wordt je misschien wel geschorst alleen maar om een mobieltje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100