Kan je in het tweede jaar van je studie wisselen van hogeschool?

Ik volg nu de opleiding SPH aan hogeschool inHolland Alkmaar. Ik ben een tweedejaars en heb een Propedeuse behaald. Ivm mijn relatie wil ik naar Brabant verhuizen en hier ook mijn opleiding gaan doen. Weet iemand of ik in het derde jaar daar in kan stromen als ik hier al mijn punten behaal en dus geen studievertraging heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het eerste jaar hoort gewoon bij de studie zelf dus als je een geheel andere opleiding gaat doen zul je opnieuw moeten beginnen in jaar 1. het beste kun je met je studiebegeleider praten, want het kan zijn dat je vrijstellingen kun krijgen

Ik begrijp dat je de opleiding SPH in Brabant wil gaan doen. Vaak is geen enkele opleiding hetzelfde, zelfs als ze hetzelfde heten. De basis is vaak hetzelfde, maar ze mogen zelf een invulling doen aan hoe ze de opleiding opbouwen. Vb: Leraar wiskunde NHL heeft modules die niet overeenkomen met leraar wiskunde windesheim. Bij deze wisseling ligt het eraan hoe verschillend de invulling is. Is er geen verschil, dan kun je vrijstellingen aanvragen voor de modules die je al hebt gevolgd op de vorige school. Is er veel verschil, dan moet je waarschijnlijk een aantal tot veel modules opnieuw volgen en dan kan het voorkomen dat je dus 1e jaars bent, of tweede jaars. Het belangrijkste wat jij nu kunt doen, is de situatie bespreken met de opleidingshoofd van de nieuwe school voor deze opleiding. Die kan je dan vertellen wat je dan alsnog moet doen en voor welke modules je vrijstellingen kunt halen. vb: Ik heb leraar wiskunde gedaan en heb integraal rekenen gehad. Toen ben geswitced naar een andere school. Die heeft ook integraal rekenen. Het probleem hierbij was dat mijn oude school integreren 1 en 2 had en de nieuwe school deze twee modules als 1 module zag. Dit betekende als je alleen integreren 1 ad gehaald op de oude school, dan moest je op de nieuwe school alsnog integreren doen, omdat je een stuk theorie nog niet behaald had.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100