Hoeveel verdiend en biologie leraar ongeveer?

Ik wel later biologie lerares worden, omdat ik hek erg geïnteresseerd ben in het menselijk lichaam. Maar overal hoor ik dat leraren weinig verdienen ten opzichte van hun opleiding. Dus hoeveel verdiend een leraar minder dan de banen met dezelfde opleiding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste docenten vallen in de LB loonschaal. Van bruto 2445 in het eerste jaar tot 3739 maximaal na 12 jaar. Dus ze verdienen nog niet zo slecht hoor.

Bronnen:
Cao-VO salaristabel LB-docent

Start salaris VO docent wis-, schei- en natuurkunde, informatica, biologie, dierenverzorging € 2.400 oplopend met 20 25 jaar ervaring € 3.150.

Bronnen:
http://www.loonwijzer.nl/home/salaris/sala...

Biologie tweedegraads: Je vooruitzichten op een baan zijn goed, omdat er de komende jaren veel leraren met pensioen gaan. Je eerste salaris verschilt per gekozen opleiding, maar ligt in schaal LB rond de € 2.450,- (bruto voor een fulltime aanstelling). Toegevoegd na 1 minuut: Arbeidsvoorwaarden leraar biologie Het salaris van de leraar biologie ligt gemiddeld tussen de €1300,- en €2200,- bruto per maand. Ik denk dat de 1ste antwoord niet echt van toepassing is, omdat het over LERAAR gaat. Excuus hiervoor.

Bronnen:
http://www.bachelors.hu.nl/alle%20bachelor...
http://www.nationaleberoepengids.nl/Leraar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100