Mag je bij eindexamen engels een nederlands woordenboek en een nederlands-engels woordenboek gebruiken?

Mijn niveau is VWO, ik probeer het op internet te vinden, maar dat lukt niet echt. En ik hoor van mensen dat je maar één woordenboek mee mag nemen. terwijl ik op internet weer vond dat je er 2 mee mocht nemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het College voor Examens (CvE) publiceert ieder jaar de toegestane hulpmiddelen voor vmbo, havo en vwo in de Regeling rooster en toegestane hulpmiddelen. Deze regeling is te vinden op de website Examenblad.nl. Hulpmiddelen havo en vwo 2013. - alle schriftelijke examens: woordenboek Nederlands - Latijn, Grieks: Latijns resp. Grieks woordenboek - Fries, moderne vreemde talen: woordenboek naar en van de doeltaal Bij Fries en bij de moderne vreemde talen is een woordenboek vanuit én een woordenboek naar de moderne vreemde taal c.q. Fries toegestaan, in één band of in twee afzonderlijke delen. Een woordenboek naar de vreemde taal is bij examens zonder schrijfvaardigheid (alle talenexamens havo en vwo) niet zinvol maar ook niet verboden. Een digitaal woordenboek is niet toegestaan. Dus je mag inderdaad beide woordenboeken gebruiken, hoewel Nederlands-Engels niet zinvol is.

Bronnen:
http://www.examenblad.nl/9336000/1/j9vvhin...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vo...

Tipje: neem ze alle twee mee en dan hoor je daar wel of je er één of toch allebei mag gebruiken. Sterkte en succes met de examens!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100