Waarom is natuurkunde verplicht bij diergeneeskunde ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij dierengeneeskunde komt er meer bij kijken dan een pleistertje plakken op een wond. Zomaar een voorbeeld: Wat kan er allemaal gebeuren in een computergestuurde varkensstal? Apparatuur met b.v. luchtverversing / afzuiging-stroomlijn / mestbehandeling / warmteregeling etc. De bron van aandoening of zelfs sterfte kan te maken met natuurkundige zaken zoals golven - elektromagnetisme - gassen - vloeistoffen - radioactiviteit - verlichting of bewegingsleer en noem maar op. Met welke natuurkundige elementen krijgen koeien- of kippenstallen te maken? Als specialist is het logisch en wel zo handig om wetenschappelijk hoger geschoold te zijn om vooral snel de oorzakelijke bronnen van de klachten te kunnen ontdekken. Hoe sterker je bent in de wetenschappen, des te hoger scoor je in de dierengeneeskunde. Ga je voor grote (landbouwdieren), of kleine dieren (gezelschapsdieren)? Bij de gezelschapsdieren kan ik me voorstellen dat de studie wordt aangepast waarbij natuurkunde dan op een lager pitje komt te staan. Ga met deze vraag (van je keuze) gerust naar de opleiding zelf. Wedden dat ze hierover véél meer weten dan ik? Alle begin is moeilijk; daarna wordt het voor doorzetters vanzelf boeiend. Wetenschap is heel anders dan geld. Dit kan niemand je meer afnemen en is levenslang geldig !

Omdat je bij natuurkunde snel oplossingen voor een probleem leert te vinden, dat probleemoplossend denken is erg handig bij (dieren)geneeskunde

Natuurkunde is erg belangrijk bij bijvoorbeeld een vak als fysiologie. Fysiologie speelt een belangrijke rol in de diergeneeskunde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100