Wat zijn de voor- en nadelen van een studentenvereniging?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De voordelen: - Je leert heel veel andere studenten kennen. - Je leert studenten kennen van andere studies dan je eigen studie. - Je rondt je studie eerder af dan studenten die geen lid zijn van een vereniging. (dit is uit onderzoek gebleken) - Je kan actief worden in de vereniging, wat heel leuk en leerzaam is en ook goed kan zijn voor je Curriculum Vitae, dus handig bij het vinden van een goede baan. De nadelen: - De ontgroening, die veel studentenverenigingen kennen. - Je moet er tijd in investeren, vooral de eerste tijd. - Het kost geld.

De voordelen je leert nieuwelingen kennen,je doet socialekontacten op ,uitbreidinging van een vriendenkring. Ervaringen delen overje studie. De nadelen zijn dat je leert drinken dat je hersenen achteruit gaan. Toegevoegd na 1 minuut: Goed netwerk om op te bouwen om later een goede baan te krijgen. Is ook een voordeel.

Ik kan geen nadelen bedenken. De voordelen zijn: Vergroting van je sociale netwerk en het gevoel van saamhorigheid. Ik zeg: Gewoon doen!

Bronnen:
Ervaring

Het voordeel van een studentenvereniging is, dat je er geen lid van hoeft te worden.

Voordelen: Ingangen krijgen. Sociale contacten krijgen Nadelen: kost tijd en tijd is geld.