Waarom vinden ouders het goed dat hun dochters zo gekleed gaan?

Als medewerkster op een school zie ik veel meisjes met zeer uitdagende kleding(torenhoge)naaldhakken.superstrakke kleding op school rondparaderen.Is dat nu de les die ze mee
gekregen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn mensen die beweren dat het niet aan de kleding ligt, maar aan de mens... Ja, het zijn ook niet kleren die verkrachten, maar mensen. Het dragen van hoge hakken en minirokjes en korte topjes is wel degelijk uitdagend. Elke jonge puber kan dat per direct bevestigen... Je maakt mij niet wijs dat minirokjes en superhoge hakken NIET als sexueel uitdagend worden gezien. Ook gezien het feit dat de hormonen rond die leeftijd flink van zich laten horen doet je vraag recht. Ik kreeg op mn lazer als ik zo gekleed de deur uit ging... of ik wel goed bij mijn hoofd was om mij als wanstaltige del te kleden! En ik moest het niet wagen lippenstift te gebruiken... geen oogschaduw, eyeliner of parfum. Gewoon je goed wassen en verzorgen en daar bleef het bij. Pas als je achttien was en rijp was voor een vriendje dan kon je meer zelf gaan bepalen wat je droeg en wat gepast was. Maar minirokjes vind ik zelfs in de disco niet van toepassing. Ik vind het bijna slaapkamer kleding, en in elk geval volwassenenkleding. Ik overdrijf een heel klein beetje, maar de losse moraal tegenwoordig LIJKT heel fijn, maar steeds meer jongeren hebben behoefte aan regels, duidelijkheid, en opvoeding. Leidraden, voorbeelden... en gepastheid. Het is niet alleen als negatief te betitelen allemaal, maar de overdaad, de jonge leeftijd, en het gebrek aan controle en besef van wat de kinderen hier mee doen en meekrijgen vind ik best veel negatieve gevolgen hebben. Gelukkig zijn er ook tieners die zich gewoon kleden:-)

Is gewoon een modeverschijnsel wat goed bij hun puber gedrag past. Gaat vanzelf weer over. Ik kan mij daar niet druk over maken.

Ouders vinden het goed omdat ze hun jonge puberdochters niet meer in het superstrakke harnas willen jagen. Er is al genoeg 'strijd'. Hoogstens kunnen ze zeggen dat veelvuldig op hoge hakken lopen nu niet bepaald goed is voor hun gezondheid (voeten, knieën en rug).

Welke les wil jij ze dan meegeven? Dat ze zich vooral moeten verbergen achter bedekkende kleding omdat anders...? Omdat anders wat? En waarom noem je het een les? En paraderen klinkt ook behoorlijk negatief..alsof ze op de Wallen lopen en zichzelf ten toon stellen? Ouders die dit toestaan hebben vertrouwen in hun dochters.. dat deze meisjes zich niet van de wijs laten brengen door wat er ook over hen wordt gedacht en meer nog: door wie dan ook.. Zij geven hun dochters een stukje zelfvertrouwen mee.. Daarnaast weten ze als ouder hoe belangrijk het is voor meisjes op een bepaalde leeftijd om er bij te horen ..dat is nu niet anders dan vroeger.. en daar is deze kleding een onderdeel van..een fase in... Ik weet nog uit mijn tijd dat ik bij de "shit" kant hoorde met lange haren, vale shirts en kapotte spijkerbroek met veiligheidsspelden.. en mijn zus bij de "soul" kant met een bos krullen, veel makeup en broeken met wijde pijpen en schoenen met blokhakken.. Je zegt in een reactie dat kleding iets over de mensen die het dragen zegt: wij droegen allebei iets totaal anders, kwamen uit hetzelfde gezin..wat zei dat dan over ons?

Omdat ze misschien de keuzes van hun dochter respecteren. Of omdat ouders van tegenwoordig niet zo veel meer te zeggen hebben over de kleding keuzes van hun kinderen. Of omdat ze er niet "slechts" in zien dat hun dochters "zo" rondlopen. ???

Je op een bepaalde manier kleden, betekent vaak dat je bij een bepaalde groep wilt horen. In de puberteit zijn de meeste jongeren nog zoekende naar hun identiteit. Als ouders kun je ze daar het beste de ruimte voor geven. Als je dat doet, zie je in ieder geval nog waar je kind mee bezig is. Als je ze te kort houd, gaan ze zich bij een vriendin of in de toiletruimte op school omkleden en kun je niets bijsturen. Veel jongeren zetten zich in hun puberteit even af tegen de gevestigde orde door kleding e.d. (punk, alternatief, gothic etc. ) Over het algemeen komt dit vanzelf goed. Zodra er baantjes gevonden moeten worden, moet menigeen zich al aanpassen, laat staan als het om een serieuze carrière gaat!

Het is de mode,in de tijd dat de zgn "naveltruitjes"in kwamen ergerde mjin vriendin zich daar verschrikkelijk aan. Haar dochter mocht dat niet ,wat deed de dochter??Die trok op school een navelltuitje aan, die leende ze van een vriendin. Mijn vriendin denken dat haar dochter niet met de navel zichtbaar naar school ging. Ze ging zich verkleden op school. Weken er na kwam mijn vriendin er ook achter dat ze een navel piercing had. Ik zei dat het wel over zou waaien. Wat heb je eraan als ze het stiekem gaan doen? Ik hoor mijn vriendin nog zeggen ,ik wou dat ze op de scholen allemaal dezelfde kostuumpjes droegen dan ben je van het gezeur af. Ik denk dat er niet opgelet moet worden...kleding is door de jaren heen heel belangrijk geworden. En de smaak van de kinderen ook het geeft een nieuw tijdsbeeld aan. Dus ouders hebben er uiteindelijk weinig over te zeggen.

zou me er niet zo''n zorgen over maken. het hoort bij het mode verschijnsel onder de jongeren deze tijd. echter mocht het zo zijn (wat je wel eens ziet/hoort in amerika) dat ze in rokjes tot net onder hun kont en doorzichtbare truitjes wat net hun tepels bedekt naar school gaan,zou ik zeggen nu is het genoeg!!! mij dochter mag gerust iets straks aantrekken zolang ze maar niet als een sloerie erbij loopt. denk dat dit ook per ouder verschilt waar de grens ligt. er zijn genoeg idiote jongens die hier een verkeerd beeld van krijgen,waardoor het mis zou kunnen gaan. wel (doe ik athans...) moeten ouders vindt ik altijd tiener meisjes leren hoe ze met deze jongeren om moeten gaan en ze zelfverzekerheid bijbrengen. en wat te doen in een siteuatie waarin ze toch met ongewenste handelingen te maken krijgen...

Veel ouders vinden dat echt niet goed. Vaak gaan die meisjes netjes het huis uit en dan gaan ze zich ergens buiten of bij een vriendin omkleden en doen ze dus die uitdagende kleren aan. Veel ouders weten echt niet wat hun dochter allemaal uitspookt.

Als bezoeker van deze website zie ik een profielfoto met een bloot soort elfje/engeltje bij de vraagsteller/stelster. Wat moet ik daar uit afleiden?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100