kan je ook nog werken naast je studie geneeskunde?

heb je als je de opleiding geneeskunde volgt ook nog genoeg vrije tijd om hierbij te werken? en is het dan haalbaar om een huisje te huren met je salaris en studiefinanciering."

Weet jij het antwoord?

/2500

Hangt van jezelf af, hoe makkelijk je leert. De ene kan er niet naast werken, de ander kan er voltijd naast werken (of het nu is uit noodzaak of gewoon omdat het kan.) Stel je werkt er 12 uren naast dan heb je natuurlijk nog niet genoeg om een huis te huren. Je zult bij moeten lenen of je ouders moeten vragen om een bijdrage. Bijdrage kan ook zijn dat zij een deel van collegegeld, zorgverzekering en/of huur betalen.

Geneeskunde is een vrij zware studie met behoorlijk wat contacturen en practica. Echt aan te raden is het niet om naast een studie geneeskunde nog te gaan werken, maar het kan wel als je in de avond een baantje kunt vinden. Overdag is er sowieso weinig kans dat je tijd hebt voor een baantje. Het is zeker haalbaar om met je studiefinanciering en een baantje een kamer of appartement te huren. Ligt er natuurlijk ook een beetje aan waar je dat studeert, Utrecht is weer duurder dan Leiden bijvoorbeeld. Je moet er dan alleen wel rekening mee houden dat je niet al te veel vrije tijd overhoudt om te genieten van je studententijd of lid te worden bij een studentenvereniging of misschien een andere functie binnen de studie te vervullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100