als ik na 25 jaar werken, nu werkloze 50+ wil gaan studeren, kan dat en krijg ik een studiefinanciering ?

je hebt 25 jaar gewerkt, door crisis en ontslaggolf sta je op straat. dan wil je gaan studeren en dan? de vraag is krijg je dan een studiefinanciering en zo nee waarom niet?

Toegevoegd na 6 dagen:
beste mensen allemaal hartelijk dank voor de antwoorden en de reacties! ik mag er maar 1 kiezen als de beste...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, op die leeftijd kom je niet meer in aanmerking voor studiefinanciering, en het is ook maar de vraag of je dat moet willen ; echt een vetpot is het natuurlijk niet. Als je op deze leeftijd werkloos geworden bent en je graag wil laten omscholen, zijn er doorgaans mogelijkheden dat te doen met behoud van uitkering (ofwel de bron van inkomsten die je nu hebt, zonder de soms bijbehorende sollicitatieplicht). Het beste kun je daarvoor contact opnemen met het UWV. of de sociale dienst, als je daar nu je inkomen van betrekt. Er zijn vaak wel strenge voorwaarden aan verbonden. Zo moet de opleiding aansluiten bij de arbeidsmarkt of een gerede kans op het vinden van werk bieden. Maar er ZIJN zeker mogelijkheden, met een wat stabielere financiële basis dan een studiebeurs, en soms kun je de opleiding nog betaald krijgen ook. Laat je goed voorlichten door een arbeidsdeskundige.

Hoi Jodokus.... Studiefinanciering is een soort " lening". Je kunt dit alleen aanvragen tot je 30e jaar , maar dan moet je wel HBO of Universiteit hebben gehad . Misschien kan je omscholing aanvragen bij de Soc. Dienst. Die hebben dat ook altijd verstrekt .

Helaas, studiefinanciering gaat tot 30 jaar. (Zie link) Wat je misschien wel kunt proberen, is duaal studeren. Dan combineer je werken met studeren. Informeer bij hogescholen bij je in de buurt of er mogelijkheden zijn. Veel succes!

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/studi...

Je krijgt geen studiefinanciering meer omdat je boven de 30 bent. Het potje van de sociale dienst, wat hier ook in de antwoorden wordt gegeven, is echter al een tijdje "leeg" hier maak je geen kans meer. De tijden dat UWV en de SD mensen omschoolden is al lang voorbij, daar is geen geld meer voor. Echter er is een mooie andere manier, om toch het geheel of een gedeelte vergoedt te krijgen! Dit is namelijk via belasting aftrek! Zelf heb ik een studie gedaan van 1500 euro. Alles terug gekregen! Zoek hier even voor meer info http://financieel.infonu.nl/belasting/81015-aftrek-studiekosten-2012-2013.html http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/aftrek_studiekosten_of_andere_scholingsuitgaven_2012_ib2751t22fd.pdf http://www.mistermoney.nl/studiekosten-in-aftrek-nemen.asp Je kunt zelfs nog meer aftrekken dat enkel je studie. Aftrekbare kosten Pennen, papier, toner en soms vakkleding kunnen als kosten worden gezien. Op duurzame artikelen (laptop, tekentafel en schooltas) kan worden afgeschreven in drie jaar met 10 procent restwaarde. Indien er ook sprake is van privégebruik, dan dient de afschrijving gesplitst te worden. Eten, drinken, studentenbier en verblijf- en reiskosten zijn nooit in aftrek te nemen. Ook kan er geen vergoeding worden gegeven voor het gebruik van de studeerkamer en inrichting daarvan. De rentevergoeding die betaald wordt over een studieschuld is ook nooit in aftrek te nemen. http://www.studiekostenaftrekken.nl/belastingvoordeel.shtml Hopelijk heb je wat aan het antwoord. Succes ermee!

Als het goed is krijg je studiefinanciering tot je 33..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100