Heb je wiskunde B en/of D nodig voor een laboratorium opleiding in Nijmegen?

Ik heb mijn TL diploma gehaald, en ruim voldoende punten gescoord om naar havo door te stromen. Nu heb ik de volgende vakken gekozen: Scheikunde, Natuurkunde, Biologie, Wiskunde B & D. Alleen de eerste week is voorbij en de voorkennis van wiskunde B, die je sowieso moet kennen, snap ik niet. Ik heb over die 2 blz's 3,5 uur gedaan en snap er nog niks van. Ik wil later in een laboratorium werken en vroeg ik me af of je daar wiskunde B en/of D nodig hebt. En niet gewoon wiskunde A of helemaal geen wiskunde.

Ik heb het hier over gehad met mijn wiskunde B docent en die zei dat ik het zo snel mogelijk moest navragen. want dan kan ik nog mijn vakkenpakket veranderen en toch mijn toekomst plan volgen.

De school van het laboratoriumopleiding is maandag pas open, maar ik wil nu alvast weten of iemand enig idee heeft of je ook wiskunde A voor die opleiding kan gebruiken.

Nog verdere vragen, kan je vragen in de reacties :)

Weet jij het antwoord?

/2500

hoi basjo, In Utrecht is wiskunde B geen vereiste, ik heb zelf wiskunde A gedaan. Het is wel beter om wiskunde B te kiezen, omdat je er meer aan hebt en je hebt de 2 profielen ; NT & NG. Het is eigenlijk wel te doen, maar je moet meer tijd in wiskunde B steken. Het is beter om wiskunde A te doen, als je wiskunde niet een van je sterkste vak is. Tot wanneer kan je nog naar wiskunde A? Volgens mij mocht je na de eerste SE ook veranderen van vakkenpakket. Ik weet niet hoe het in Nijmegen geregeld is, moet je dan nog even navragen. Succes!

Voor dit soort vragen moet je bij decaan zijn, jammer dat je wiskundedocent je daar niet meteen naar toe heeft gestuurd. Verder: een laboratoriumopleiding in Nijmegen is een beetje vaag mijns inziens. Ik ben uitgegaan van deze: http://www.han.nl/opleidingen/bachelor/biologie-medisch-laboratorium/vt/ Als dat niet klopt klopt mijn informatie natuurlijk ook niet maar dan moet je wat preciezer zijn. Als het wel klopt heb je het profiel Natuur en Gezondheid OF Natuur en techniek nodig maar ze hebben ook cursusprogramma's om bijv wiskunde bij te spijkeren. Je hebt nu gekozen voor Natuur en Techniek. Als je Natuur en Gezondheid kiest word je dus ook al aangenomen en daarvoor is wiskunde A voldoende. Je zou dan wiskunde B kunnen laten vallen en dan heb je nog Wiskunde D als keuzevak. Het zou dus moeten kunnen als dit jou beoogde opleiding is. Toegevoegd na 1 minuut: Ik lees nu in je reactie dat je ook geen wiskunde D wil. Geen probleem, die viel dus in het extra pakket, dan moet je daar een ander vak kiezen. Welke vakken had je op het vmbo?

Bronnen:
http://profielkeuze.qompas.nl/profiel.html?pro=1
http://www.han.nl/opleidingen/bachelor/bio...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100