waar kan ik een toelatingstest maken voor de opleiding fysiotherapie deeltijd?

Hallo ik heb eindelijk een studie gevonden die bij mij past.
Omdat ik een lange tijd uit de running ben geweest zoals moeder worden, ben ik achter gekomen dat ik met mijn mavo-D diploma anno 2012 op mbo niv 4 zit of dat ik meteen door kan naar Havo.
De opleiding fysiotherapie die ik wil gaan volgen vraagt dat je een Havo diploma nodig hebt.
Nou kreeg ik laatst te horen dat ik ook een toelatingstest kan aanvragen waardoor ik niet eerst naar Havo toe moet. Maar kan dat nergens vinden en ook omdat ik die studie deeltijds ga volgen is er ook geen school te vinden.
Het schijnt dat er in Breda een deeltijd opleiding is maar dat is een hogeschool, maakt dat wat uit?
Ik zie door de wirwar van internet van school aanbiedingen niet meer hoe en waar ik moet zoeken.
weet iemand raad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Elke opleiding heeft zijn eigen toelatingsregels, en meestal zijn er ook uitzonderingen beschreven zoals schakelklassen. Waarschijnlijk staan die op de website van de opleiding. Voldoe je niet aan de standaard regels en pas je niet in de uitzonderingen is vaak wel een regeling mogelijk, maar die zul je op persoonlijke basis met de studieadviseur van je opleiding moeten bespreken. Je hebt dus globaal de keuze uit: een havo diploma gaan halen, of contact opnemen met de (studieadviseur van) de opleiding van je keuze om je mogelijkheden te bespreken.

Ten eerste zit je op VMBO T nivo, geen MBO4. Soms noemen ze VMBO T ook wel VMBO4 maar niet MBO dus. Ten tweede wil jij dus de 21+ toelatingstest proberen te halen: http://www.hogeschoolrotterdam.nl/studeren/studiekeuze/toelating/21-jaar-of-ouder-zonder-diploma Dat zou kunnen, maar je moet je dan wel goed verdiepen in WAT ze dan testen bij fysiotherapie (bijv veel biologie ofzo). Dan heb je het probleem dat fysiotherapie een lotingsstudie is (zelfde link als hierboven). Als je deze deeltijd wilt: http://www.avans.nl/smartsite.shtml?id=3462 wordt het wat lastiger, die accepteren dus geen 21+ toelatingstest. Als je deze bedoelt: http://roc.nl/default.php?fr=details&id=2028&inst=542 dan zie je ook al dat er soms aanvullende eisen worden gesteld die overal anders zijn. Kortom: je zult informatie moeten opvragen over de precieze vooropleiding die je nodig hebt en eventuele kennis en eventueel wat ze testen bij die 21+ test. Verder of de deeltijdopleiding ook via een loting gaat. Je hebt ook een particuliere opleiding maar die is vrij duur: http://www.thimvanderlaan.nl/#/voltijd-of-deeltijd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100