Ik zou heel graag later in Engeland willen studeren. Weet iemand waar je dan aan moet voldoen en hoe je de taal vloeiend leert spreken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een keer voor een paar weken naar een Engelstalig land gaan met een organisatie als bijvoorbeeld ef.. Je leert de taal het beste door er dagelijks mee in aanraking te komen.

Als je nog niet naar de middelbare school gaat, ga dan naar een van de scholen met 2-talig onderwijs. Je hebt dan ook de kans in de 5e klas het certificaat van Native speaker te halen.

Een hbo of wo opleiding engels doen en dan stage in engeland doen.

Een taal leer je het best door hem actief te oefenen. Ga op vakantie en spreek daar veel Engels, of spreek af met een paar vrienden vaak Engels te spreken. Zelf heb ik, zoals de meeste vroege twintigers, Engels geleerd door tv-programma's en films. Een uitwisselingsprogramma voor een half jaar of een jaar is een uitstekende manier om in het buitenland te gaan studeren. Als je dit via je hogeschool of universiteit doet dan kan je daar zelfs een beurs voor krijgen. Toch blijft het meestal een dure onderneming. Studies in België kosten minder dan in Nederland, de tweede alinea van mijn antwoord is dan ook gebaseerd op België. Ik denk niet dat het een slecht idee is je hogere studies in België te doen, ik ken zelf veel Nederlanders die daarvoor kiezen om die reden. In België heet zo'n uitwisseling Erasmus en vrij makkelijk te bekomen. Je dient wel een modeltraject (geen achterstand oplopen) af te leggen. Maar daar kan per faculteit uitzonderingen op worden gemaakt.

Om te weten te komen waaraan je moet voldoen om in Engeland te studeren kan je een kijkje nemen op mijn website, volledig gratis. www.studyawayuk.co.uk en www.studerenuk.be... Ik ben een gekwalificeerd loopbaanbegeleider die woont, werkt in GB en daar ook gestudeerd heeft. Ik begin ook een MSc volgend academiejaar... stel gerust bijkomende vragen.. I weet niet wat je kennis van de Engelse taal op dit moment is, natuurlijk, maar als het om het oefenen gaat... probeer online vrienden te vinden in die Engels als eerste taal spreken en gebruik facebook, skype etc... Er zijn natuurlijk ook tal van cursussen die je kan volgen. Marc

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100