Wat is precies de definitie van bijbaan?

Er komen hier regelmatig vragen voorbij van scholieren/studenten, die melden een " bijbaan " te zoeken.
Bij verdere informatie blijkt dan, dat ze een parttime baan zoeken, naast hun studie.
Klopt de term bijbaan dan wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad...een bijbaan klinkt of je een baantje NAAST je gewone baan hebt. Terwijl een bijbaan meestal bedoeld wordt als een klein baantje in de school/studie jaren.

Ja die term klopt. Een bijbaan wordt meestal voor scholieren en studenten bedoeld die naast hun studie een partimebaantje hebben. Veelal bij supermarkten e.d. preciese definitie± de bijbaan zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: ['bɛiban] Verbuigingen: bij|banen (meerv.) betaald werk dat je naast andere activiteiten doet Voorbeelden: `je studie financieren met een bijbaan`, `een bestuurder met veel bijbanen`, `een bijbaantje in de avonduren`, `inkomsten uit bijbanen

Bronnen:
http://www.woorden.org/woord/bijbaan

De definitie van een bijbaan is: een baan naast een andere hoofdtaak. Die hoofdtaak hoeft niet per-sé een (betaalde) baan te zijn, maar kan ook b.v. studeren zijn, of het zijn van een tweede-kamerlid.

PARTTIME is een deeltijdbaan of halve baan meestal voor langere perioden op contract. BIJBAAN is meer een snabbel (b.v.: Weekend oberen / Asperges steken enz.) PARTTIME-BIJBAAN is wat serieuzer voor onbepaalde tijd (zoals: Postbezorger / Blaadjes rondbrengen / Hulpje bij een fietsenmaker enz.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100