zijn er informaties te vinden over deze deelvragen?

ik heb een presentatie over geschiedenis, we doen in een groepje, maar ik kan nergens informatie vinden over de, "Verschil tussen de bezetting van Nederland en andere Europese bezette landen" - dat is 1 deelvraag, maar kan geen informatie vinden, wat de verschil waren tussen die en waarom Nederland bezet werd in de Tweede Wereldoorlog terwijl ze neutraal bleven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel verschillen waren er niet in europa. De joden vervolging vond je in heel europa zigeuner en verzetsmensen werden vervolgd en vermoord. Het verzet was verschillend per land. Wat de slachtoffers aangaand hieronder een link met de slachtoffers over de hele wereld.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Slachtoffers_...

In 2de wereld oorlog was Nederland weliswaar neutraal en hoopte (en dacht ) dat Duitsland dat zou respecteren . Maar het liep anders waarom ? Mogelijk in de eerste wereld oorlog had nl (ons koningshuis had een verre Fam rel: met de Kaiser Wilhelm ) ook geen strategisch belang . In de tweede dacht hitler en z'n generaals daar heel anders over , dus snel met de tanks het vlakke land over en door stoten naar noord west Frankrijk (de blitz krieg ) om daar de Fransen mee te intimideren . Ook om de loop graaf oorlog uit de eerste mee te voorkomen . Ja het verschil in bezetting was niet zo groot hier de politie en andere gemeente ambtenaren met archief en al (waar ras / geloof genoteerd ) ging in Duitse handen over , met helaas fatale gevolgen . In Frankrijk ook zo iets (lees het boek haar naam was sara ) . Een afschuwelijke periode in de Europese geschiedenis .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100